Autor Wątek: [Accent LC] Hyundai Accent 1,5 2000r przerywa przy ruszani  (Przeczytany 6982 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

mtfk

• Gość
[Accent LC] Hyundai Accent 1,5 2000r przerywa przy ruszani
« dnia: 23 Czerwiec 2012, 10:05:45 »
Witam mam problem a mianowicie.Przy ruszaniu na 1-wszym biegu samochód rusza po czym jak wciskam mocniej pedał gazu,momentalnie zwalnia, dopiero po 10 sekundach auto otrzymuje pełną moc i przyspiesza,to samo jak daję 2 bieg to samo zamula po czym znów przyśpiesza.Bardzo często sie to zdarza, więc czasami nie wiem kiedy będę wyjeżdżać z podporządkowanej to mi ktoś porządnie przypied***. Dwa miesiące temu wymieniałem: Przepływomierz,kable WN, świece oraz cewki zapłonowe. Pomóżcie no nie wiem co to już może być.

voytekk1

• Gość
[Accent LC] Hyundai Accent 1,5 2000r przerywa przy ruszaniu
« Odpowiedź #1 dnia: 23 Czerwiec 2012, 12:44:02 »
Podłącz pod kompa i powinno coś wyjść. Może paliwo nie dochodzi, choć może sonda lambda

hyun

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: 24 Czerwiec 2012, 10:31:39 »
To może być też czujnik położenia przepustnicy (TPS)
Najlepiej tjw powiedziano podłączyć się pod kompa i sprawdzić błędy.

mtfk

• Gość
« Odpowiedź #3 dnia: 26 Lipiec 2012, 18:01:37 »
Witam, co sie okazalo, bylem dzis na komputerze i w koncu prawie naprawione.Nie wiedzialem ze oznaka tego bedzie mial korek wlewu paliwa,choc troszke mnie to niepokoilo wczesniej. Otwierajac korek zasysalo mi powietrze do srodka to byl znak ze cos jest nie ok. dla mechanika i okazalo sie ze, nie wiem jak to sie dokladnie nazywa ale cos a'la zawor odpowietrznika baku-znajduje sie to pod maska po srodku, prawie pod szyba, to bylo przyczyna szarpania,braku mocy. Gosciu mi go zaslepil, bo nie mial tego na stanie a oryginal kosztuje 260 zl.Jakby ktos mial na zbyciu cos takiego to za rozsadna cene kupie.Auto w koncu jezdzi jak powinno a kosztowalo mnie to 70 zl- podlaczenie do komputera.

mtfk

• Gość
« Odpowiedź #5 dnia: 02 Sierpień 2012, 16:42:02 »
Mam pytanie czy taki elektrozawor mozna zalozyc z innego auta, czy musi byc typowo do hyundaia