Forum > Tucson JM
Tucson / Czujnik temperatuy zewnętrznej
lipiniak:
ja czujnik kupilem na allegro co prawda nie orginalny ale dziala dobrze,ten gosc te czujniki robi do roznych marek cena ok 50 zl,dostac sie mozesz pchajac ta krate na wprost chlodnicy do srodka tylo ostroznie jest na takich wsuwkach,czujnik temp.podlaczony jest do tego kabla o dwoch pinach,przerabialem to u siebie.Kratkie wkladasz przy pomocy zagietego druta proscizna,powodzenia. :mrgreen:
zbyh:
Dzięki lipiniak, już wymieniłem. Ja co prawda dostałem się od góry zderzaka tam gdzie zaczep maski, całą rękę sobie poharatałem :evil: ale dałem radę. Najważniejsze że działa, następnym razem będę wiedział że od kratki jest prościej.
tomal:
Właśnie kupiłem wymarzonego Tucsona. Przed zakupem wszystko dokładnie sprawdziłem (miernik,stacja diagnostyczna itp). A jednak coś umknęło mojej uwadze:(. Zauważyłem, że temperatura zewnetrzna na wyświetlaczu klimy jest jakby przeklamana - bez przerwy pokazuje 20 stopni. Dziś po wizycie na myjni było -40 :). Dobrałem się więc do czujnika pod tablicą rej. Idzie tam jeden kabel,ale z dwoma wtyczkami. Jedna jest podłączona pod czujnik,druga sobie dynda. I pytanko: Czy tam powinny znajdować się dwa czujniki? Ten podłączony jest na trzy piny,wtyczka dyndająca na dwa. Czy brakuje tam czujnika odpowiedzialnego za wskazania temperatury? Będę wdzięczny za pomoc ;) pozdrawiam, Tomek
kosmos2011:
Podaj vin to sprawdzimy czy masz w aucie oba czujniki czyli A.Q.S i Ambient sensor (czujnik temperatury zewnętrznej).
tomal:
KMHJN81BP6U513447 z góry dzięki.
Nawigacja
[#] Następna strona