Forum > Santa Fe (2006-

[Santa Fe CM] Problem z napędem-4WD LOCK

(1/3) > >>

kuba112004:
Posiadam Santa Fe 2006 rok i mam pewne pytanie.

Jak tylko kupiłem auto po kliknięciu przycisku 4WD samochód stawał się bardziej sztywny,teraz raczej tego nie ma.
Ostatnio podjeżdżając pod górkę z przyczepą,gdy utknąłem kręcił się tylko przód.
Wcisnąłem przycisk 4WD LOCK i było to samo,tylko przednie koła zaczynały się kręcić.
Wydaję mi się że przycisk 4WD LOCK działa do 30km/h i daje stały naped na 4 osie,tak jest?

Co może być tego powodem ? to chyba nie jest normalne ? mógł bezpiecznik od 4WD  się spalić ?

Dodam,że testując na śliskiej nawierzchni wszystko jest ok,tzn tył się dołącza automatycznie

zbyh:

--- Cytat: "kuba112004" ---Wydaję mi się że przycisk 4WD LOCK działa do 30km/h i daje stały naped na 4 osie,tak jest?

--- Koniec cytatu ---

Tak jest. A jak wciśniesz przycisk to zapala ci się kontrolka 4WD LOCK?

kuba112004:
tak,pali się

Czy u Was  po włączeniu tego przycisku samochód staje się bardziej sztywny ?

zbyh:
Nie wiem jak jest w automacie, ale ja napęd włączam tylko w terenie i jadę na pierwszym biegu, więc po dziurach i pagórkach ciężko wyczuć czy jest sztywniejszy. Zeby Ci czasami nie przyszło do głowy testować go na suchym i asfalcie. :!:

volcan:

--- Cytat: "zbyh" ---Zeby Ci czasami nie przyszło do głowy testować go na suchym i asfalcie. :!:
--- Koniec cytatu ---

Przybliż może dlaczego :)

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej