Forum > Tucson JM

[Tucson] Czy Tucson z 4x4 musi mieć przycisk 4WD Lock??

<< < (8/8)

Piotrek79:
Ja jeżdżę z wałem i nic nie słychać a dlaczego? A pewnie dla tego,że mam automata,czyli brak sprzęgła i manualnej skrzyni. Czyli u Was będzie sprzęgło lub skrzynia.

piter:
To ze masz automat to wszystko tlumaczy
Straciłem mnóstwo czasu i pieniędzy bez rezultatu Wymieniłem kompletne sprzęgło, dyfer, wał i nic Nadal terkocze Została skrzynia do dzialania Ale wg wielu opinii nie ma sensu jej zmieniać bo to prawdopodobnie wada konstrukcyjna nie powodujaca negatywnych skutków oprócz tego dźwięku Dałem sobie luz

seboc:

--- Cytat: "piter" ---Piszesz tylko z przekory czy czyms podeprzesz swoje przekonanie ?
--- Koniec cytatu ---

Po prostu u mnie nic nie terkocze. Terkot to wynik usterki. Naprawe przez amputacje nie wydaje mi sie dobrym pomyslem.

wald:
Mój ma wszystko na swoim miejscu. Miałem tylko raz chwilowe terkotanie (od strony skrzyni rozdzielczej- podejrzewam wiskozę, ale przeszło) po wyciąganiu z piachu innego samochodu i nie wyłączeniu TCS.

dziadek:
Witam -
to terkotanie to na 99% załączające się i już być może lekko zużyte elektronicznie sterowane sprzęgło dołączające tylną oś. Jeszcze jedna sprawa a mianowicie, w takiej sytuacji kiedy chcemy skorzystać z opcji załączenia 4wd Lock (wyjechać z zaspy lub kogoś wyciągnąć ) , należy koniecznie wyłączyć TCS, ESP, lub kto tam co ma, bowiem kiedy tego nie zrobimy, komputer sterujący tą funkcją po prostu wariuje.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej