Forum > ix35 EL
[ix35 EL] Książka telefoniczna w ix35
Zibi:
--- Cytat: "malowany" ---
--- Cytat: "Zibi" ---mam standardowe radio z wersji Comfort z BlueToothem, żadnych modyfikacji, przy Nokii z Symbianem importowało "toto" książkę telefoniczną i wyświetlało kto dzwoni, a przy Samsungu z Androidem pokazuje tylko numer, czyli nie importuje książki, można coś z tym zrobić?
--- Koniec cytatu ---
gdzie masz kontakty zapisane na karcie czy na telefonie?
--- Koniec cytatu ---
niestety w telefonie, własnie w tym problem, że musiałem wszystko ręcznie wklepywać i nie bawi mnie znów wracać do Nokii, mam bardzo stara kartę SIM z 1999 roku, na której niewiele danych się mieści, a na bank nie można przypisać fotki do kontaktu.
jacek2:
Ale z tego co pamiętam, to możesz kartę wymienić w salonie za darmo na nowszą. Miałem taką propozycję z plusa ze względu na długi okres użytkowania (od ok 1997r)
Zibi:
wymiana karty niewiele zmienia, na nowych nie zapiszesz fotki przypisanej do kontaktu, więc nadal pozostaje ręczne klepanie.
Marcel_MMS:
Witajcie.
Dopiszę się do wątku, chociaż problem trochę innego rodzaju, ale też chodzi o książkę kontaktów :-|
Mój HTC Desire z Androidem 2.2.2 w ogóle nie chce dogadać się z radiem. Po sparowaniu telefonu następuje kopiowanie książki telefonicznej do samochodu - i tu zaczyna się problem, bo przesyłanie trwa w nieskończoność. Mam ok 300 kontaktów w telefonie/karcie/google ale nie doczekałem się końca - szczerze po godzinie czekania wymiękłem i cały proces trzeba zacząć od nowa :-/
Jak Wasze doświadczenia ?
Pozdrawiam, M.
dymek:
--- Cytat: "Marcel_MMS" ---Witajcie.
Dopiszę się do wątku, chociaż problem trochę innego rodzaju, ale też chodzi o książkę kontaktów :-|
Mój HTC Desire z Androidem 2.2.2 w ogóle nie chce dogadać się z radiem. Po sparowaniu telefonu następuje kopiowanie książki telefonicznej do samochodu - i tu zaczyna się problem, bo przesyłanie trwa w nieskończoność. Mam ok 300 kontaktów w telefonie/karcie/google ale nie doczekałem się końca - szczerze po godzinie czekania wymiękłem i cały proces trzeba zacząć od nowa :-/
Jak Wasze doświadczenia ?
Pozdrawiam, M.
--- Koniec cytatu ---
sledze watek bo wiedzialem wczesniej czy pozniej bedzie android i balem sie tej przesiadki. wczesniej mialeme symbiana a teraz jest android na s3 i dziala bez problemu. moze masz cos nie tak w ksiazce? sugerowalbym 1. zapisac kopie ksiazki na komputerze. 2 skasowac ksiazke na tel. 3. dodac recznie kontakt w tel. i podlaczyc sie w samochodzie.
jak zadziala to problem z jakims kontaktem? telefony nie radzily sobie ze zdublowanymi kontaktami karta sim/telefon moze jak masz lacznie w kontaktach telefon+sim podczas kopiowania kontakt zdublowany = problem? mozesz rowniez sprobowac wylaczyc te funkcjonalnosc w kontaktach.
to sa moje wlasne przemyslanie wiec nie wiem czy to pomoze.
jesli masz czas to mysle ze warto sprobowac.
powodzenia
Nawigacja
[#] Następna strona