Forum > Tucson JM
[Tucson] Co myślicie o chip tuningu i jaki polecacie?
Grzech61:
Czytałem trochę po forach o zmianie sprzęgła na jedno-masowe. Co opiniujący to i opinia. Jeden tak, drugi siak. Szału można dostać. Czym więcej się wgryzasz w temat tym głupszy jesteś. Więc w zgodzie z powyższym postem "jak nie spróbuję ..." po prostu spróbowałem. Zwiększenie mocy moim zdaniem to nic strasznego pod warunkiem, że potrafi się z tego korzystać. Do kręcenia "bączków" i "palenia gumy" tych 5-ciu stów nie wydałem. Myślę że tak jak mawia klasyk :
"Będzie Pan zadowolonyyyy" :mrgreen:
piotrkiller:
moze i mozna wymienić dwumasę na 1 masę ale z tego co wiem w niektórych modelach te przeróbki nie zdały egzaminu,twarde sprzęgła i jeszcze wibrację.moze w niektórych modelach to działa ale ja bym na pewno tego się nie podjął co oryginał to oryginał a w razie awarii skrzyni z powodu tego ustrojstwa ładny koszt naprawy.Ja dwumasę i tarcze wymieniłem po 170 tys także następna przy 340 tys.jest sens?
bartekzg:
--- Cytat: "piotrkiller" ---Ja dwumasę i tarcze wymieniłem po 170 tys także następna przy 340 tys.jest sens?
--- Koniec cytatu ---
w tym przypadku nie ma sensu ale poczytaj to zobaczysz, że na dwumase nie ma reguły - raz wytrzyma 60 tyś raz 160 tyś.
Muszę przyznać, że 170 tyś to bardzo dobry wynik bo rozumiem, że masz samochód od nowości i jesteś pewny, że wcześniej nikt jej nie wymienił
piotrkiller:
bartek i mysle ze by więcej wtrzymała dwumasa ale niestety nieświadomie jej pomogłem kiedy samochód dostał w kość jak się zakopałem. słuchaj jak jest dobra dwumasa to np u kumpla który ma firmę busów to nawet wytrzymują niektóre po 200 tys przebiegu.
pede78:
Czy ktoś wpinał chip racing pro? Ma ktoś doświadczenia z tym power boxem?
Nawigacja
[#] Następna strona