Forum > Tucson JM

[Tucson] Co myślicie o chip tuningu i jaki polecacie?

<< < (4/8) > >>

synex:

--- Cytat: "stan;" ---...regulacja odbywa się od kręcenia małej śrubki początek to jest jedno mrugnięcie diody na chipie kilka obrotów w prawo dwa mrugnięcia ,znowu kilka obrotów trzy mrugnięcia i tak dalej aż do dziewięciu mrugnięć to jest największa moc i ja taką ustawiłem i prawie nie czuję przyrostu mocy
--- Koniec cytatu ---

No to wygląda na to że kupiłeś regulowany śrubką mrugacz diodowy o zakresie 1..9 mrugnięć :D

Bobyx1968:

--- Cytat: "stan;" ---Witam kolegów , jak wcześniej pisałem założyłem chipa i nie czułem zmiany więc zacząłem od regulacji ,regulacja odbywa się od kręcenia małej śrubki początek to jest jedno mrugnięcie diody na chipie kilka obrotów w prawo dwa mrugnięcia ,znowu kilka obrotów trzy mrugnięcia i tak dalej aż do dziewięciu mrugnięć to jest największa moc i ja taką ustawiłem i prawie nie czuję przyrostu mocy może minimalnie .Teraz jeszcze chcę zobaczyć czy obniży się spalanie .Pozdrawiam nie  i  zadowolonych .
--- Koniec cytatu ---

Ja też kupiłem to ustrojstwo i zamontowałem. Niby nic nie czuć na pierwszy rzut oka ale jednak silnik elastyczniejszy.
Jeszcze nie zacząłem kręcić śrubką w sterowniku ale z instrukcji wynika, że kręcenie w prawo zmniejsza moc a kręcenie w lewo jej dodaje, więc jeżeli kręciłeś w prawo to sobie mocy odjąłeś.

albert:

--- Cytat: "Bobyx1968" ---Jeszcze nie zacząłem kręcić śrubką w sterowniku ale z instrukcji wynika, że kręcenie w prawo zmniejsza moc a kręcenie w lewo jej dodaje, więc jeżeli kręciłeś w prawo to sobie mocy odjąłeś.
--- Koniec cytatu ---

W moim Power Boxie jest odwrotnie. Kręcąc w prawo, zwiększam moc. Najlepiej obserwować to licząc ilość mignięć czerwonej diody. Ja mam ustawione na 8. Poniżej instrukcja.

Grzech61:
Zmieniłem mapę. Podniesiono moc ze 140 na 170 kM. Przejechane po zmianie ok 4 tys. km. Wyraźny wzrost mocy, spalanie trochę mniejsze od dotychczasowego (szacuję ok 0,5 -0,8 l/100 km).

DANET:

--- Cytat: "Grzech61" ---Zmieniłem mapę. Podniesiono moc ze 140 na 170 kM. Przejechane po zmianie ok 4 tys. km. Wyraźny wzrost mocy, spalanie trochę mniejsze od dotychczasowego (szacuję ok 0,5 -0,8 l/100 km).
--- Koniec cytatu ---

Jaki koszt zmiany takiej mapy?
Pozdrawiam

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej