Forum > Accent
[Accent X3] geometria - lekko przekręcona kierownica
krawiol:
Witam. jakiś czas temu miałem wymieniane sworznie wahaczy, po ich wymianie w warsztacie ustawiali geometrię i pojawił się problem. kierownica przy jeździe na wprost nie jest prosto tylko lekko przekręcona w prawo, generalnie niby nic wielkiego, żonie nie przeszkadza a to ona częściej jeździ, ale gdy mi już przyjdzie prowadzić to mnie to mega denerwuje . słyszałem opinie, że czasem po ustawieniu geometrii się tak dzieje wtedy trzeba odkręcić kierownicę i ją samemu "wyprostować" - czy to prawda? jeśli tak to jak to zrobić w przypadku gdy jest tam poduszka powietrzna?
Zbyszek:
--- Cytat: "krawiol" ---słyszałem opinie, że czasem po ustawieniu geometrii się tak dzieje wtedy trzeba odkręcić kierownicę i ją samemu "wyprostować" - czy to prawda? jeśli tak to jak to zrobić w przypadku gdy jest tam poduszka powietrzna?
--- Koniec cytatu ---
Trzeba sprawdzić ustawienia geometrii i skorygować. O zdejmowaniu kierownicy zapomnij.
marcin89:
mam to samo i olewam to:P dalej do przodu
zbyh:
Ja widziałem jak u mnie facet ustawiał geometrię to najpierw zablokował kierownicę na wprost, a potem regulował i jest OK, widocznie u Ciebie tak nie zrobił. Niech Ci ustawi porządnie jak to przeszkadza. Mnie też by wkurzało.
voytekk1:
Teoretycznie to jeśli drążki kierownicze masz takie same to mógłbyś o tyle samo obrotów przekrecic drążki żeby to ustawić
Nawigacja
[#] Następna strona