Autor Wątek: [S-Coupe] Usterki odnalezione po zakupie  (Przeczytany 4436 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

mati306

• Gość
[S-Coupe] Usterki odnalezione po zakupie
« dnia: 12 Grudzień 2016, 10:53:41 »
Cześć wszystkim!

W sobotę zostałem posiadaczem Hyundai'a S-coupe w wersji GT.

W samochodzie jest kilka problemów, mam nadzieje, że uzyskam wskazówki co do ich usunięcia:

- na zimnym silnik trzyma się około 500 obr. przez co wszystko w środku się trzęsie. Podczas dodania gazu na zimnym, słychać jakby przerywanie. Po około minucie wszystko ustępuje, obroty rosną do około 800 i są stabilne, jednak nadal są lekkie wibracje na luzie, ale może tak ma być. Podczas jazdy nic nie szarpie, jedynie czasami jak zdejmę nogę z gazu bez sprzęgła i z powrotem dodam gazu to szarpnie, czasami mam też wrażenie, że jest minimalne szarpnięcie, takie ledwo wyczuwalne na początku przyspieszania, ale bardzo rzadko;
- problem drugi, dziś rano wsiadałem do samochodu (docelowo ma być w garażu, ale muszę zrobić miejsce) to na dywanikach była woda od strony kierowcy oraz pasażera, dodatkowo ten materiał naokoło szyberdachu też był cały mokry, reszta podsufitki jest jakimś skóropodobnym materiałem, więc nie widać zacieków. Czy to wina szyberdachu, szyby, czy coś innego?
- dodatkowo w okolicach tunelu środkowego również była wilgoć, podłogi nie oglądnąłem bo nie było jak, jednak z zewnątrz samochód nie ma rdzy, był garażowany, nie wydaje mi się, by podłoga mogła być w złym stanie;

Teraz trochę mniejsze problemy :)
- lusterko prawe ma problemy z regulacją, wygląda jakby coś wyskakiwało i tylko się trzęsie ale nie można go regulować w pełnym zakresie. Czy wymiana lusterka elektrycznego jest w miarę bezproblemowa i muszę na coś szczególnego zwrócić uwagę?
- lusterko wsteczne ma luzy. Da się to jakoś dokręcić czy trzeba zakupić nowe?
- przełącznik od szyby pasażera nie działa. Ze strony kierowcy da się szybę otworzyć. Wystarczy wymienić sam przycisk?
- z tyłu piszczała kanapa, jeszcze mam w bagażniku koła, które dostałem w komplecie, jak je przesunąłem to oparcie złożyło się bez oporów, nie wiem czy było słabo dociśnięte, czy coś tam jest nie tak z uchwytem, jak się dowiem to dam więcej informacji;
- dość luźno lata fotel pasażera, ale to chyba kwestia dokręcenia.

To na razie tyle z zauważonych przeze mnie problemów. Ogólnie najbardziej martwią mnie te mokre dywaniki, dzisiaj podjadę do mechanika, żeby na to spojrzał. Mam nadzieję, że podłoga nie jest jednym wielkim siedliskiem rdzy... Poza tym samochodzik żwawy i zdrowo wyglądający :)

Pozdrawiam!

Offline Brt

• Administrator
[S-Coupe] Usterki odnalezione po zakupie
« Odpowiedź #1 dnia: 12 Grudzień 2016, 20:25:53 »
- Poszukaj na forum
- Poszukaj w archiwum: http://hyundaiklub.pl/forum/archiwum/viewforum.php?f=26&sid=5718e965eff062629203653e90bb098f
- Pamiętaj: jeden problem, jeden temat!