Forum > Lantra

spalanie w automacie podzielcie sie swoimi wynikami

(1/3) > >>

1mauro:
witam
podzielcie sie swoimi wynikami bo moj hultaj lantra 1,6 16v automat chyba ma zbyt wielki apetyt na paliwko w cyklu mieszanym z przewaga miasta pozera ok 12 l paliwa lub 13,6 lpg dodam ze nie krece silnika zbyt wysoko srednio biegi mi zmienia przy 3000 czyli nie ciagne zbyt wysoko
Jestem ciekaw jakie u was jest spalanie

pozdrawiam

Luke:
Witam,

Moja elantra 2.0 GT 16 V jara średnio na trasie około 12l, miasto koło 14l benzyny, ale dostaje w deche i kręci sie zazwyczaj aż do 6tys

Roman_d:
Sonata 2,7 spala mi około 14-15 litrów LPG. Jazda dość dynamiczna w większości po mieście.

walec:

--- Cytat: "1mauro" ---witam
podzielcie sie swoimi wynikami bo moj hultaj lantra 1,6 16v automat chyba ma zbyt wielki apetyt na paliwko w cyklu mieszanym z przewaga miasta pozera ok 12 l paliwa lub 13,6 lpg dodam ze nie krece silnika zbyt wysoko srednio biegi mi zmienia przy 3000 czyli nie ciagne zbyt wysoko
Jestem ciekaw jakie u was jest spalanie

pozdrawiam
--- Koniec cytatu ---

witam, mam taki sam model, otóż ze spalaniem nie schodzi poniżej 10L/100km, w większości cykl mieszany bo mieszkam 18km od miasta, oczywiście testowałem go ile fabryka daje, czyli poza miastem na prostych 180km/h ze świateł jak na starcie wyścigu, spalanie wyniosło 13.96l/100km.więcej o spalaniu będę wiedział za miesiąc może dwa bo od 12.12.2008 wpisuję tankowanie w Spritmonitor.de i wtedy dopiero będę wiedział więcej. na koniec powiem że lantra ma spory apetyt na lpg przy spokojnej jeździe wychodziło około 12L/100km

mihu_24:
Eee,tam!W moim 1,5 do 11lpg...

6000 rpm :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:

Ale wtedy autko żyje :-D bez mulenia :-|

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej