Forum > XG / Grandeur

Jaki olej do skrzyni biegów?

(1/2) > >>

piluś:
WITAM, MAM PROBLEM GDZIE POZA SERWISEM MOŻNA ZAKUPIĆ OLEJ DO SKRZYNI AUTOMATYCZNEJ??
z pewnego źródła wiem że może też być olej CASTROL TRANSMAX E ale on też jest niedostępny, a producent nie zaleca innych oleji!! co zrobić?? <co?>

kpawel:

--- Cytat: "piluś" ---olej CASTROL TRANSMAX E
--- Koniec cytatu ---

Czy na pewno Transmax E? Nawet w Google taki olej nie występuje.

Według serwisówki na necie zalecany olej to:
-GENUINE DIAMOND ATF SP-II M 8.5l

Alternatywy:
a)Transmax Z, olej o kolorze bursztynowym przeznaczony do autobusów i ciężarówek.
Dostępny tylko w 20L beczkach, w Inter Cars 950zł (przy karcie z dobrym rabatem 650zł).
Dosyc często stosowany przez ludzi z Mitsubishi.

c)DiaQueen SP-III oryginalny olej Mitsubishi to samo co GENUINE DIAMOND ATF SP-II M (M jak Mitsubishi).
Dostępny w wybranych ASO Mitsubishi cena 42zł/litr, nalewany z beczki 20litrów.

Przy wymianie oleju w skrzyni trzeba tez wymienić filtr oleju, w tej skrzyni jest zewnętrzny z zewnątrz podobny do filtra oleju silnikowego, umieszczony na górze skrzyni.

piluś:
dzięki bardzo,
narazie tyle wystarczy,
a TRANSMAX E jest to olej proponowany na oficjalnej stronie CASTROL:
http://ew5.earlweb.com/recommendations.php?site=8&sector=1&category=6&subset=173&vehicle=4619
pozdr...PILUŚ

michaldroszcz:
witam. mam podobny problem. nie wiem jaki wlać olej do automatu do xg30. może mi ktoś polecić jakieś oleje przekładniowe, z tym że prosiłbym o konkretne nazwy olejów bo jestem zielony w tym temacie i te klasy i rodzaje nic mi nie mówią, a tu chyba nie wystarczy wlać cokolwiek. proszę o pomoc.

frekols:
witam ja wlałem olej mobil atf 220 no i problem wchodzi 3 bieg awaryjny ale tylko na rozgrzanym silniku czy to jest od oleju? skrzynia była odebrana z warsztatu po remoncie sam ją zainstalowałem i wlewałem olej mechanik twierdzi ze zrobił skrzynie dobrze i umywa ręce nie wiem czy jak sie wleje olej castrol transmax z to będzie ok pomocy :cry:

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej