Autor Wątek: [Scoupe gt] Następny prblem.  (Przeczytany 7095 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

jacus

• Gość
[Scoupe gt] Następny prblem.
« Odpowiedź #15 dnia: 05 Listopad 2008, 21:46:18 »
U mnie wymiana skrzyni 150zł + 2 simmeringi półosi po 10zł.

Cibor

• Gość
« Odpowiedź #16 dnia: 06 Listopad 2008, 11:30:14 »
:shock: Tylko?? Heh teraz mam większy problem co tu zrobić by pojechać do tylu jak mam skrzynie na 3 biegu zablokowaną i tylko do przodu a muszę jakoś cofnąć by wyjechać.... FUCK!! HeHe wiedzieliście że ruszy z trójki... Najbardziej bym chciał żeby ona w ogóle nie działała?? Jak ją zepsuć do reszty by samochód był na luzie.... Nowa skrzynia powinna być jeszcze w tym tygodniu albo na początku przyszłego.... Bracia z warszawy gdzie tu wymienić skrzynię?

BartBartez

• Gość
« Odpowiedź #17 dnia: 06 Listopad 2008, 11:50:27 »
Cytat: "Cibor"
mam skrzynie na 3 biegu zablokowaną i tylko do przodu a muszę jakoś cofnąć by wyjechać

Jeśli sprzęgło działa to nie ma problemu

Cibor

• Gość
« Odpowiedź #18 dnia: 06 Listopad 2008, 14:05:35 »
Racja nie pomyślałem.... Ale udało mi się zdjąć z biegu po prostu lina pęknięta jest i ręcznie zdjąłem z biegu pod silnikiem... Ale dobrze! Skrzynia idzie, linki w poniedziałek robota w przyszłym.... Sprzęgło od Pana Radzikowskiego.... 300 zł za wymianę skrzyni i sprzęgła to dużo??

BartBartez

• Gość
« Odpowiedź #19 dnia: 06 Listopad 2008, 14:09:31 »
300 zł za wymianę skrzyni i sprzęgła to dużo??

Normalna stawka

kml

• Gość
« Odpowiedź #20 dnia: 06 Listopad 2008, 19:00:14 »
Sprzęgło od Pana Radzikowskiego

To te "spiekane" sprzęgła? Ile płacisz za nie?

300 zł za wymianę skrzyni i sprzęgła to dużo

Ok, cena :)

Cibor

• Gość
« Odpowiedź #21 dnia: 06 Listopad 2008, 21:31:04 »
Powiedział że musi je zobaczyć ale coś około 1000 zł..... Czekam na skrzynie, linki (kupi ktoś ode mnie mechanizm zmiany bo będę miał dwa??) i jazda do mechaniora...

maspex

• Gość
« Odpowiedź #22 dnia: 06 Listopad 2008, 22:20:42 »
scoupe ruszy nawet z czworki :D jak mi linka pekla 30km od domu o tym sie przekonalem,a propo spiekow,podobno nie nadaja sie do codziennej jazdy,prawda to ?

Cibor

• Gość
« Odpowiedź #23 dnia: 06 Listopad 2008, 22:53:41 »
Sprzęgło do codziennej jazdy

Dla samochodów eksploatowanych na co dzień ze zmodyfikowanym programem wtrysku proponujemy tarcze sprzęgła ze zbrojoną okładziną organiczną i wzmocnionym dociskiem sprzęgła o około jedną trzecią . Zbrojona tarcza organiczna w przeciwieństwie do spieków poprawi nam komfort jazdy a jednocześnie wydłuży znacznie przebieg sprzęgła . Niestety sprawność sprzęgła nie wzrośnie . Dlatego konieczne jest zestawienia takiej tarczy ze wzmocnionym dociskiem sprzęgła o około 30-40 % . Wzmocnienie docisku o jedną trzecią nie obciąży układu sterowania sprzęgłem na tyle że nie będzie konieczne jego modyfikowanie. Wzmocniony docisk przyciska mocniej tarczę sprzęgła do koła zamachowego w związku z tym rośnie nam sprawność sprzęgła , niestety pedał sprzęgła będzie twardszy .

Proszę to powinno rozwiać wszelkie wątpliwości...

Lecz raczej będę brał spiekówkę ponieważ projekt jest ambitny ale o nim w swoim czasie....

Jak by to powiedzieć.... Jak bym chiał komfortowy samochód to bym merola sobie kupił a nie pchał $$ z hyundaia.... To jest MIŁOŚĆ......