Autor Wątek: przecieka mi scoupe;((((9  (Przeczytany 8109 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

damianscoupe

• Gość
przecieka mi scoupe;((((9
« dnia: 12 Grudzień 2008, 21:53:19 »
hej wiecie czemu pojawila mi sie woda w srodku samochodu??? cieknie po stronie pasazera,przy drzwiach.pod schowkiem.skad ta woda????

jacus

• Gość
« Odpowiedź #1 dnia: 12 Grudzień 2008, 22:50:23 »
Może z szyberdachu?

maspex

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: 13 Grudzień 2008, 01:14:52 »
Ja wiem,ja wiem :D:D stawaj autkiem na rownym :P a nie gdzies bokiem, (bok na krawezniku,drugi na jezdni,ale chyba z tego co pamietam lewa strona wyzej,a pasazera nizej) , nie jestes pierwszym co tak ma, ja mam tak samo,raz podczas ulewy to mialem centralnie kaluze,ze kubkiem wode wylewalem. Od kiedy na plaskim parkuje suchutko w srodku,ale nie dopatrywalem sie,ktora to uszczelka,pozdrawiam

damianscoupe

• Gość
« Odpowiedź #3 dnia: 13 Grudzień 2008, 09:38:14 »
hmm ale mi to kapie po prawej stronie,pod schowkiem tam gdzie sie konczy kokpit.kurde ale na krawezniku nie stalem... moze troche nie rowno ale zeby az tak sie dzialo???no ale dzieki za wsparcie:)

Tomasz1023

• Gość
« Odpowiedź #4 dnia: 14 Grudzień 2008, 17:39:39 »
Ja tez tak miałem w moim i nawet tam kapało...moze masz moje byłe autko...:)Jak był bity to woda własnie przez uszczelki wpadała do srodka po słupku.Moze tez nagrzewnica cieknie ....

Mimix

• Gość
« Odpowiedź #5 dnia: 15 Grudzień 2008, 10:49:53 »
Cytat: "damianscoupe"
kapie po prawej stronie,pod schowkiem tam gdzie sie konczy kokpit

Sprobuj rozebrac podszybie i wybrac wszystkie syfy, bo byc moze sa zatkane kanaliki odprowadzajace wode z podszybia ;-)

damianscoupe

• Gość
« Odpowiedź #6 dnia: 16 Grudzień 2008, 09:27:17 »
oki

Cendra

• Gość
« Odpowiedź #7 dnia: 16 Grudzień 2008, 09:44:28 »
Miło by było, żebyś robił przy okazji fotki, może się przydać dla potomnych ;-)

wachers

• Gość
« Odpowiedź #8 dnia: 26 Marzec 2009, 12:16:20 »
mam podobny problem tylko że u mnie zaczeło cieknąc w prawym górnym rogu szyby czołowej. po wstępnych oględzinach stwierdzam że to przez szyberdach. nie wiem czy mam to zasylikonować czy jak bo leje sie jak z kranu. wieczorkiem dodam fotke to mi poradzicie co mam zrobić ok?

maspex

• Gość
« Odpowiedź #9 dnia: 26 Marzec 2009, 20:29:26 »
z roku na rok bedzie coraz gorzej, guma parcieje i niestety zaczyna wszystko przeciekac :-/

psy si tec

• Gość
« Odpowiedź #10 dnia: 26 Marzec 2009, 21:42:05 »
to na pewno z szyberdachu...uszczelki juz sprawdzilem.... to te 2 kanaliki co odprowadzaja wode ...mi kapie na siedzenie kierowcy... ale juz kątóka ucialem antene i zaszpachlowalem jutro rozkrece szyberdach i to samo... niech zyje szpachla!

Cendra

• Gość
« Odpowiedź #11 dnia: 27 Marzec 2009, 12:18:29 »
u mnie nie przecieka... kurcze trzeba obejrzeć co i jak ewetualnie zabezpieczyć, żeby było tak jak najdłużej... widze, że młodsze już ciekną :roll:

wachers

• Gość
« Odpowiedź #12 dnia: 27 Marzec 2009, 14:54:15 »
u mnie korozja zjadła blache pod szyberdachem i teraz nie wiem jak mam to uszczelinic

Cendra

• Gość
« Odpowiedź #13 dnia: 27 Marzec 2009, 15:22:55 »
oczyścić i wspawać nową blachę... to musi być dobry spawacz :roll:

on86

• Gość
« Odpowiedź #14 dnia: 30 Marzec 2009, 23:20:38 »
Cytat: "wachers"
nie wiem czy mam to zasylikonować czy jak bo leje sie jak z kranu
tak dla potomnych,; dzisiaj rozebrałem podsufitkę i nie ma żadnych kanalików do odprowadzenia wody z szyberdachu, to są takie króciutkie rureczki i od nich do każdego błotnika idzie zwykły gumowy wężyk na ściskach, które bez problemu ściągniesz kombinerkami.

Mi podczas wczorajszych ulew zaczęło cieknąć na lewym tylnym słupku pod plastikiem :-( dzisiaj rozebrałem bok przy kanapie z tyłu, plastik przy tylnej bocznej szybie i podsufitkę i nic :-/ nawet sprawdzanie oblewając auto wodą, aż tu nagle patrze i zaczyna mi kapać na górnym łączeniu szyby z karoserią-klej puścił ;/ . No i właśnie dlatego wzięła mi się woda w słupku.