Autor Wątek: Duże spalanie  (Przeczytany 8745 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Accent

• Gość
[Accent X3] Duże spalanie
« Odpowiedź #15 dnia: 16 Czerwiec 2008, 13:25:32 »
Z tego co pamiętam padła ilość 9l gazu / 100km i podobna ilość etyliny. Wnioski wyciągnijcie sami.

Jest większe zużycie benzyny bo jest zwężka(TZW. mixer) w dolocie przy II generacji, dlatego wiecej PB pali.

Vex

• Gość
« Odpowiedź #16 dnia: 16 Czerwiec 2008, 17:54:27 »
Zupelnie odczuwalna bedzie roznica przy bardzo goracym powietrzu. Jesli odczuwalna jest roznica to mocy tez sporo ubywa a jak ubywa mocy to i zauwazalnie rosnie zapotrzebowanie na paliwo.
Tak jak pisalem wczesniej. Jak nie mozesz znalesc tej rury, to raczej nie jest rezonator bo nie ma za zadanie wygluszac to pociagnij rurke kominowa.
Mysle ze mimo kilku zakretow dziala skutecznie. Po trasie znajduje na filtrze roztrzaskane osy ;):)

Accent

• Gość
« Odpowiedź #17 dnia: 16 Czerwiec 2008, 18:24:32 »
a gdzie umieściłeś wlot? Kiedyś widziałem zdjęcie Twojej rury, możesz zapodać jeszcze raz?

Vex

• Gość
« Odpowiedź #18 dnia: 16 Czerwiec 2008, 18:56:11 »
Na zdjeciu nie widac. Przy moim zderzaku sa tylko dwie opcje:
- Szczelina miedzy chlodnica a wlotem zderzaka (tak ja mam)
- Zagiecie rury pod katem korzystajac z dziury w podlodze (wlot wychodzi pod samochodem jak peryskop :) )

meler

• Gość
« Odpowiedź #19 dnia: 16 Czerwiec 2008, 21:23:14 »
No jednak mam tez reduktor blokujący możliwośc zamontowania fabrycznego dolotu więc po sesji sie pobawie w zakupy w ikei i zmontuję sobie dolot :D
Tak swoją drogą zimą palił 10,5 teraz 11,5-12 wiec cos w tym jest ze gorace powietrze powoduje wieksze spalanie (pomijając troche wieksze zapotrzebowanie na benzynke w zimie)

Vex

• Gość
« Odpowiedź #20 dnia: 18 Czerwiec 2008, 00:44:26 »
Ja mam Fi=90 i jest naprawde ciasnawo, wiec o mniejszej srednicy w zupelnosci wystarcza,a szczegolnie do seryjnego ukaldu zwazywszy na fakt iz oryginal jest bardzo waski.

A tak z ciekawosci jakim cudem moze byc zablokowane zalozenie rury do puszki z filtrem, nie rozumiem szczeze mowiac :)

meler

• Gość
« Odpowiedź #21 dnia: 18 Czerwiec 2008, 22:21:26 »
no da się ja podłaczyć do puszki ale nie da sie juz przykrecic do przodu pod machą chyba ze by się ja jakoś powyginało by przeszła obok reduktora, a że ta rura elastyczna nie jest, to sie trzeba bawić w Ikee :D

Accent

• Gość
« Odpowiedź #22 dnia: 19 Czerwiec 2008, 19:22:38 »
Aha ale pojedz na regulacje, w zimie są inne proporcje gazu, po regulacji w lecie (na letnim gazie) będzie Ci mniej palił.

Hm moze w zimie masz przekłamanie bo wiecej jeździsz na benzynie, stąd wiecej pali LPG w lecie.