Forum > Getz

[Getz] Wymiana filtra paliwa - dwa typy filtra

(1/6) > >>

MG42:
Witam.

Postanowiłem w swoim Getz'ie wymienić filtr paliwa. Kupiłem oryginał i zabrałem się do montażu. Wymontowany, stary filtr trochę się różnił od kupionego oryginału.

Tu można obejrzeć nowy:
http://sklep.intercars.com.pl/#/dynamic/uni/ws_tecdoc_2tab.php?wit=SKLEP&call=daj_tdGrupyS&notitle=1&wsk=O

Stary nie miał tego "ucha" z boku obudowy na jakiś wężyk/przewód oraz nieznacznie inne mocowanie końcówki jakiegoś kabelka wychodzącego do nikąd od pompy. Pomimo tych nieznacznych różnic zamontowałem nowy i zadziałał.
Zamienniki występują w tych dwóch odmianach, ale oryginał tylko w jednej. Czy to ma jakieś znaczenie?

A propos: Przestrzegam przed zamiennikami JC Premium. Japońskie, ale niczego do nich nie można dopasować. Gumowe oringi wpadają luźno lub nie wchodzą w ogóle. Nadlewki są tak duże, że trzeba by "rzeźbić" korpus filtra od podstaw.

kosmos2011:

--- Cytat: "MG42" ---Przestrzegam przed zamiennikami JC Premium. Japońskie, ale niczego do nich nie można dopasować. Gumowe oringi wpadają luźno lub nie wchodzą w ogóle. Nadlewki są tak duże, że trzeba by "rzeźbić" korpus filtra od podstaw.
--- Koniec cytatu ---

Włącz tłumacza i przeczytaj artykuł szczególnie o oringach.Na końcu filmu są numery filtra i siateczki dostępne w Fox Rzeszów 87,00 + 34,50 + wysyłka.Czy warto było kupić JC  63,16 + odbiór osobisty chyba nie zobaczymy w zimie.

//www.youtube.com/watch?v=tjqY1rlwG0M

http://avto-maniac.ru/2010/08/zamena-toplivnogo-filtra.html
mobis

robaszek127:
Części jak i wszelkie rzeczy JC to najgorszy szajs i szkoda to kupować. ja się raz połakomiłem i kupiłem nowy termostat tej firmy. Fabryczny chodził 12lat i jeszcze jako tako działał a ten JC padł po miesiącu po prostu zaciął się i koniec. Nie warto za bardzo oszczędzać i kupować po taniości.

sobolx:
niedawno stałem się właścicielem getza.
muszę wymienić w nim filtr paliwa. Możecie polecić produkt jakiej firmy powinienem kupić i ewentualnie jakiś sprawdzony sklep internetowy?

albert:
Ja kupowałem filtr oleju firmy Knecht w Sklepmoto.pl. Knecht jest znaną i uznaną marką.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej