Forum > Tucson JM
[Tucson] skrzynia biegów - ciężka zmiana biegów
yunior81:
I jak tam efekty ?
czaperek:
Dolane wczoraj, na razie efektów nie ma żadnych. Zgodnie z sugestią producenta przejadę kilkaset kilometrów, napisze jaki jest efekt. Mnie więcej za miesiąc.
czaperek:
Sytuacja ma się następująco:
Przejechałem ponad 500 km po wlaniu Ceramizera do skrzyni biegów. Bieg 2 który wchodził ciężko i ze zgrzytami w zasadzie bez poprawy. Zgrzyty może mniejsze ale nadal ciężko wchodzi. Pozostałe biegi z którymi nie było problemu pracują bez zauważalnej i wyczuwalnej zmiany. Ilość Ceramizera dolana zgodnie z sugestia wytwórcy.
Podsumowując - czynność wlania Ceramizera nie przyniosła w zasadzie żadnej poprawy pracy skrzyni biegów. Zobaczymy za następne 500 km, dam znać czy coś się zmieniło.
Shadows:
Wątpię w supermoc ceramizerów, to raczej działa jak placebo :)
Udałbym się do mechanika na przegląd połączenia lewarka ze skrzynią i regulację + kontrolę sprzęgła skoro tutaj nic nie wymyślono. Dobry mechanik wie, gdzie szukać.
Piotrek79:
Jak masz już coś bardzo mechaniczne uszkodzone to taki ceramizera nie da rady. Moim zdaniem to działa na lekkie jakieś przytarcie itp. no i profilaktyka,ale ja bym tego jeszcze nie skreślał i dał mu czasu więcej. To jest bardzo mała dawka i tyle.
Na pewno to nie zaszkodzi znowu majątku nie kosztuje.
Nawigacja
[#] Następna strona