Forum > Tucson JM
[Tucson] skrzynia biegów - ciężka zmiana biegów
Piotrek79:
No może,ale zawsze wymieniałem tu gdzie się wymienia i nigdy problemów nie miałem.
Może Hyundai coś sknocił z tymi manualnie i do oleju coś jeszcze dolewali??? I po wymianie wychodzi dopiero.
Jak do tej pory to miałem tak, że po wymianie oleju było jeszcze lepiej jak przed.
kerad:
Ja w sportage 2 tez miałem problem z dwójką, ale tylko przy redukcji z trójki, nie chciała wchodzić.
Wymieniłem na olej z klasy lepkości zalecany przez producenta, czyli 75W85 i problem został zażegnany.
Może problemem jest zła specyfikacja oleju bo 75W90 to nie to samo co zaleca producent czyli 75W85, przynajmniej w Sportage.
vanhelsing:
W manualnych skrzyniach biegów w starszych modelach Hyundai'a trzeba pamiętać, żeby olej był koniecznie klasyfikacji API GL 4. Wiele osób chce dobrze dla swoich aut i wymienia olej w skrzyni na nowszej klasyfikacji API GL 5 lub nieświadomie wogóle nie zwraca uwagi na te klasyfikację patrząc tylko na lepkość. To błąd. Należy pamiętać, by nie stosować oleju API GL-5 do skrzyń biegów, gdzie wymagany jest olej API GL-4, gdyż olej GL-5 niby "nowszy i lepszy" powoduje korozję i przyspieszone zużycie synchronizatorów, wykonanych z metali kolorowych.
wojtek1310:
Proponował bym koledze również sprawdzić jakość płynu hamulcowego ponieważ jeśli będzie woda lub też słaba jakość owego płynu to hydrauliczny wysprzęglik nie będzie działał prawidłowo podczas wciskania pedału sprzęgła.
czaperek:
Dziękuję za wszystkie sugestie. Płyn hamulcowy będę wymieniał, bo ma już 5 lat. Dodam tez ceramizera do oleju w skrzyni biegów. Czynności po 20 lutego. dam znać co do efektów.
Nawigacja
[#] Następna strona