Forum > Tucson JM
[Tucson] Luzy zaworowe oraz radio - usb
llcoolm:
Witam,
jestem nowym użytkownikiem tucsona 2.0 benzyna wersja comfort. Mam kilka pytań :-)
co ile reguluje się oraz poddaje okresowej kontroli luzy zaworowe ??
Jaki jest to koszt ? Pytam ponieważ przymierzam się do LPG.
drugie pytanie odnośnie gniazda USB i radia.
Mam radio (model zamieszczony w załączniku) posiada guzik AUX - natrafiłem gdzieś na informację, iż powinno być gniazdo USB w schowku, ale nie widzę nigdzie :-( albo słabo szukam!! Ma ktoś może jakiś schemat wyjść z tyłu radia, instrukcję ? bo może sam sobie dorobię coś takiego.
Złośnik:
Raczej wątpię abym się mylił ale na 98% masz automatyczną hydrauliczną korekcję luzu zaworowego więc nie odbywa się żadna okresowa - chyba że padną popychacze.
llcoolm:
Przejrzałem książke obsługi i jest wpis że nalezy przeprowadzać kontrole luzu zaworowego przy 90 000km. Więc wynika, że chyba nie jest automatyczna.
Nikt nie sprawdzał luzu zaworowego ??????? :shock:
--- Cytat: "Złośnik" ---Raczej wątpię abym się mylił ale na 98% masz automatyczną hydrauliczną korekcję luzu zaworowego więc nie odbywa się żadna okresowa - chyba że padną popychacze.
--- Koniec cytatu ---
Grubby:
witam, ja sprawdzam luzy zaworowe co dwa lata przy tym samym silniku, ustawia się je i reguluje ręcznie przy pomocy specjalnych płytek, przy LPG radzę robić to przynajmniej raz w roku( w przypadku za dużych lub za małych luzów będziesz to odczuwał jakby silnik pracował na trzech garach :).
pozdrawiam
seboc:
Temat radiowy też mnie interesuje, mam chyba takie samo radio.
Kiedyś badałem problem, to znalazłem info, że były już w 2006 r. egzemplarze z USA z podobnym radiem i USB w schowku.
Jak znajdziesz łącze USB z tyłu, napisz na forum.
S.
Nawigacja
[#] Następna strona