Autor Wątek: [Getz] [Getz] (2004r) Nie działa zdalne sterowanie centralnego zamk  (Przeczytany 6155 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

pawel83

• Gość
Witam,

W moim Getzie przestało działać zdalne sterowanie fabrycznym centralnym zamkiem i alarmem. Oba kluczyki jednocześnie, dla pewności wymieniłem w kluczykach baterie - nie pomogło. Naciskam  przycisk na kluczyku lampka się zaświeca ale nic w samochodzie się nie dzieje - brak reakcii centralnego zamka brak uzbrojenia alarmu

W tej chwili mogę otwierać i zamykać auto tylko przekręceniem kluczyka w zamku - centralny zamek działa.

Wieczorem zamknąłem auto zdalnie, uzbroił się alarm. Rano przestało działać. Nic nie grzebałem w tym czasie w aucie, akumulator nie był rozładowany, nie było żadnych innych objawów awarii.

Dowiedziałem się, że w niektórych markach odpowiednią sekwencją naciśnięć można kluczyk sprawować z powrotem z autem.

Czy w huyndai-ach też tak jest?

Może ktoś miał podobny problem proszę o pomoc jak się zabrać do tematu
« Ostatnia zmiana: 20 Czerwiec 2020, 20:19:01 przez Brt »

Offline Scorpio

• Giełda
[Getz] (2004r) Nie działa zdalne sterowanie centralnego zamka i alarmu
« Odpowiedź #1 dnia: 02 Maj 2016, 20:00:13 »
Albo alarm Ci się sam wyłącza albo masz walniętego pilota. Czy to samo dzieje się na drugim pilocie?
Autoalarm Max Defender?

pawel83

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: 03 Maj 2016, 00:35:19 »
Zdalne sterowanie w obydwu kluczykach nie działa. Dla pewności wymieniłem baterie na nowe. Nie możliwe aby nagle dwa przestały działać, a poprzedniego dnia oba były dobre (ja używam jednego, żona drugiego).

Offline borys1966

• HKP
  • **
« Odpowiedź #3 dnia: 09 Maj 2016, 16:40:18 »
taka sama sytuacja w moim i 30 . Auto stało 3 dni w garażu nie odpalane i zamykanie jest tylko z kluczyka . Z pilota centralny się nie zamyka i alarm nie uzbraja. Zarówno jeden jak i drugi kluczyk ( scyzoryk ) Nikt tam nic nie gmerał.  co z tym robić gdzie szukać przyczyny ?

Rusek

• Gość
[Getz] Centralny zamek przestał działać. Przyczyna?
« Odpowiedź #4 dnia: 02 Lipiec 2016, 13:07:26 »
Witam, mam problem, a mianowicie przestał działać mi centralny zamek w moim Getzie. Opiszę w skrócie sytuacje.
Wczoraj rano pojechałem z rodziną na działkę, na działce samochodów nie zamykaliśmy. W Getzie bagażnik cały czas był otwarty a samochód stał na słońcu około 8 godzin (na parkingu też stoi na słońcu i nic się nigdy nie działo). Podczas powrotu z działki nic ciekawego się nie działo. Zajechałem autem na parking, zamykam drzwi i wracam do domu. Dziś rano, dzieci schodzą do autka i ku mojemu zdziwieniu same otworzyły drzwi... Centralny zamek zamkną jedynie drzwi kierowcy wszystkie inne zostały otwarte. Przekręcam kluczykiem w drzwiach na lewo i prawo ale otwierałem jedynie drzwi kierowcy. Nie słychać też charakterystycznego bzyknięcia, głucha cisza i jedynie otwierają i zamykają się tylko drzwi kierowcy...

Teraz na spokojnie sprawdziłem kilka rzeczy jednak centralny nadal nie reaguje.
1. Dokładnie zamknąłem wszystkie drzwi zablokowałem od środka i starałem się otworzyć centralnym.
2. Dokładnie zamknąłem wszystkie drzwi odblokowane od środka i starałem się zamknąć centralnym.
3. Odpiąłem akumulator na 30 minut i powtórzyłem powyższe czynności.

Nie wiem już co robić centralny zamek kompletnie nie reaguje tak jak by go nie było.

Co może być przyczyną i co jeszcze sprawdzić?

Pozdrawiam