Forum > Instalacja LPG, CNG, inne
[Tucson JM 2008] Jaka instalacja do mojego auta ?
miron68:
Jutro jadę założyć LPG wybrałem ZAKŁAD REKOMENDOWANY W SIECI BRC (PRZEDSIĘBIORSTWO USŁUGOWO-HANDLOWE JURAND S.C. ANDRZEJ LESZCZYŃSKI, HENRYK MIROŃ) białystok .instalacja SEQUENT 32 OBD. na co zwrócić uwagę
Jutro zdam relacje po przejechaniu pierwszych 100 km
[ Dodano: 2017-02-03, 20:38 ]
Oto moja relacja z instalacji BRC SEQUENT 32 założonej w Tucsonie 2,0 16v 141 koni
koszt 2700 zł
silnik pracuje równo nie trapie płynnie zmienia z Pb na lpg .czytając posty ludzie piszą aby mechanik miał trochę w głowie to będzie dobrze ,moim skromnym zdaniem to od mechanika zależy tylko wykonanie montażu( estetyki) a co do kalibracjo to od mechanika nic praktycznie nie zależy nie ma tu dużego pola do popisy wgrywa program i już umnie trwało to dosłownie 5 minut podłącza laptop na odpalonym silniku trzy razy wciska pedał gazy do oporu na ekranie rysuje się niebieska linia ja przy badaniu EKG serca ,następnie program kalibruje wtryskiwacze lpg tak aby linja czerwona nałożyła sie na niebieską, w skrucie tak to wygląda
lucasy:
Strojenie powinno być pod obciążeniem, czyli na drodze.
kosmos2011:
--- Cytat: "miron68" ---w skrócie tak to wygląda
--- Koniec cytatu ---
A czy wcześniej zostały sprawdzone luzy zaworów?
miron68:
Instalacja BRC Sequent-32 pierwsze tankowanie 43 litry gazu do odbicia zaworu ,po przejechane 320 km przerzuca na bp , okej pomyślałem pewnie tyle spala. Drugie podejście do dystrybutora 34 litry i zawór odbija. coś tu jest nie tak .Czy może byc taka sytuacja jak jest w zbiorniku 10 litry gazu jest już zbyt małe ciśnienie i przerzuca na bp
sasek941:
Jaki masz zbiornik?
Ile litrów?
Kombinowałeś coś z zaworem bezpieczeństwa, czy zostawiłeś tak jak ustawili "gazownicy"?
Nawigacja
[#] Następna strona