Forum > S-Coupe / Coupe / Veloster
Nagłe spadki obrotów.
Cendra:
hmm... zielony jestem, możesz podpowiedziec jak, na jakim sprzęcie :?:
on86:
Podpinam się, jak sprawdzić wydajność pompy paliwa, jaki sprzęt, itd.
harabin:
Odnośnie mierzenia ciśnienia, proponuję skombinować obojętnie jaką, ale dobrą pompkę i podłączyć ją oczywiście przez filterek do listwy wtryskowej no i jeszcze pod akumulator i odpalamy :D W ten sposób sprawdzimy czy winą niemożności odpalenia jest pompka która jest w baku bez niepotrzebnego trudzenia się z jej wyjmowaniem. ;-)
2 tematy trochę sie ze sobą zlały :D
ociec:
on86, aby sprawdzić wydajność pompy bez wyjmowania jej sposób opisany jest w serwisówce. Starsze auta mają specjalny zaworek na listwie wtryskowej /wygląda podobnie jak wentyl/ w nowszych trzeba się wpiąć trójnikiem między filtr paliwa a listwę i do tego zaworka lub trójnika podpinamy się z czujnikiem ciśnienia /jakiś hermetyczny może być od pomiaru ciśnienia oleju/. Następnie włączamy pompę na stałe - jest specjalne złącze jednopinowe /schowane/ na które podajemy + z akumulatora. Na listwie powinno być ok 3 Bar. Jak coś mogę wrzucić zdjęcia gdzie jest to złącze - albo podam na priv, bo to pozwala ominąć zabezpieczenia w postaci odcięcia zasilania pompy :>
Cendra:
nie wiem czy na temat, ale...
w gumowej rurze która jest między przepływomierzem a przepustnicą zauważyłem mokrą plamę, chyba olej, skąd on tam :?: czy to może wpływać na spadki obrotów, poszaprywanie itp :?: przepustnica czyszczona w tamtym roku.
Nawigacja
[#] Następna strona