Autor Wątek: [Getz] [Getz] Brak przyśpieszenia  (Przeczytany 27032 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Andy

• Giełda
[Getz] Brak przyśpieszenia
« Odpowiedź #15 dnia: 30 Lipiec 2012, 08:38:43 »
Cytat: "MG42"
To nie wydech. Szczelny jest. Wymiana świec i wymiana filtra paliwa nie pomogły. Obliczyłem, że pali coś koło 12-13l/100km. Przyśpiesza, ale niekiedy na 2-3 po naciśnięci na pedał - nic. Po zdjęciu nogi i ponownym naciśnięciu - przyśpiesza.
Objawy padającej sondy lambda? Przy jej awarii kontrolka powinna się zaświecić chyba? Nic już nie wiem. Jadę do ASO jutro.

Jak cos nie tak jest z odczytami z lambdy,  zapala sie check engine.
Daj znac co stwierdzilo ASO.

MG42

• Gość
« Odpowiedź #16 dnia: 24 Sierpień 2012, 13:24:25 »
Cytat: "Andy"
[Jak cos nie tak jest z odczytami z lambdy,  zapala sie check engine.
Daj znac co stwierdzilo ASO.

Właśnie nie ma błędów żadnych. W ASO zaproponowali wymianę sprzęgła. Po 90tys. raczej wątpię. Panowie w ASO raczej też w to wątpią, ale zaproponowali :).

Offline robaszek127

• Giełda
« Odpowiedź #17 dnia: 24 Sierpień 2012, 17:36:32 »
W ASO to oni zawsze proponują wymianę części bo na tym zarobią podwójnie. Sczególnie, że wymiana sprzęgła to nie tania rzecz.  Jeśli silnik sporo pali, źle przyśpiesza trzeba szukać w zasilaniu silnika. Sondę lamda można sprawdzić miernikiem opisane to jest na necie. Tak samo można kupić sobie kabelek i w laptopie sprawdzić ustawienia a  nie płacić mechanikowi.
Warto odkręcić świece i zobaczyć jakiego koloru są. Jeśli czarne to będzie za bogata mieszanka.

czerkon

• Gość
« Odpowiedź #18 dnia: 21 Wrzesień 2012, 22:39:08 »
Sprawdzałeś sprężanie? Albo obecność spalin w układzie chłodzenia?
Nie droga sprawa a może dać Ci odpowiedź.

MG42

• Gość
« Odpowiedź #19 dnia: 22 Wrzesień 2012, 14:27:31 »
"Odetkał" się trochę. Po wyjeżdżonych 2 pełnych baków. Nawet jeździ. Wygląda na to że to było lewe paliwo. Jak dla mnie jest trochę za słaby, ale nie mam porównania. Nic nie będę robił już z tym. Dzięki za rady.