Forum > Lantra / Elantra
[Elantra XD] Gdzie znajduje się osuszacz klimatyzacji ?
Złośnik:
No u mnie to tak wygląda. I ciężko będzie to wyjąć bez wyjmowania chłodnicy lub zderzaka chyba że dojdzie się tam po zdjęciu plastikowej nakładki pod maską między zderzakiem a pasem przednim.
NieAmator:
filtr łatwo jest wymienić zast6anów się nad nową chłodnicą bo jak bardzo zajeździłeś filtr to możesz sprężarkę zatrzeć sprawdź jaki olej ma kolor po ściągnięciu gazu. Jeżeli ma czarnawy to czeka cię płukanie układu żeby nie zabić sprężarki, w razie co opisz to w tym temacie a ja napisze Ci krok po kroku jak to zrobić. nie podważaj przewodów śrubokrętem
BartBartez:
W poprzedniej wypowiedzi chodziło mi o kolegę NieAmator, a nie kolegę esox :oops:
Złośnik:
Kolego NieAmator. Ja również będę działał z klimą na dniach. Na pewno trzeba by podjechać na spuszczenie czynnika i ciśnienia zakładu. Filtr łatwo zdemontować ? Ale bez demontażu chłodnicy ? Jest tam na tyle miejsca żeby zdjąć obejmę i odkręcić dwa przewody ? Jaki koszt byłby u ciebie takiej operacji ???
tekla edit: ort
badzio1977:
No ja się dowiedziałem że moja sprężarka kończy właśnie żywot, jeszcze działa ale to już jej koniec, będę musiał kupić nową(regenerowaną)
Nawigacja
[#] Następna strona