Forum > Tucson JM

[Tucson] Wymiana baterii w pilocie.

<< < (2/3) > >>

waszek_rmc:
Odkopie temat. Jaka powinna być oryginalna bateria? CR2032 czy CR2025?

[ Dodano: 2014-10-04, 19:27 ]
Jeszcze tylko pytanie, czy to normalne, że samochód się sam zamyka? W sensie, dziś wychodze z domu. Cyk na pilocie, otworzyłem auto - śmieci do kubła, zaiązywanie butów - i cyk auto się samo zamknęło... żona mi o tym wpsominała, to powiedziałem, że jej się wydaje.. a tu nagle :) O żarówkę <edit: oczywiście chodzi o baterię :)> pytam, bo mi padają jak muchy. Masakra. Co 3 tygodnie wymieniam. Mam tę 3,2 mm czyli CR2032, ale ciasnow chodzi, może węższa 2.5 mm jest ori?

awtoy:

--- Cytat: "waszek_rmc" ---
--- Koniec cytatu ---

Tak to normalne, większość aut tak ma. Ze względów bezpieczeństwa.

A żarówki hmm. Opowiem historię. Mnie się też paliły jedna za drugą. Kupowane w markecie. Kupiłem więc na stacji benzynowej-to samo. W dedykowanym sklepie- to samo. Paliły się co trzy tygodnie jedna. I oto przy okazji przeglądu na stacji wymieniłem i te żarówki. I co cód! 1,5 roku i spokój. Podczas rozmowy "pan" mi powiedział że jak za żarówkę nie dam przynajmniej 30 zeta to tak będzie.
Oczywiście opowieść tyczy innej marki ale to chyba nie ma nic do rzeczy.

waszek_rmc:
Sam się pomyliłem :) Chodziło mi o baterię, nie o żarówkę :)

bartekzg:
:-/ wyczyść mikrostyki na płytce bo może nie odbijają dobrze i minimalny ruch powoduje że pilot nadaje i to powoduje szybsze rozładowanie baterii.

waszek_rmc:
Chodzi o przyciski? A czym najlepiej wytrzyścić? Gdyby nadawał cały czas, to pewnie by się auto ciągle otwierało..

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej