Autor Wątek: [Lantra J1] Samochód sporadycznie nie reaguje na kluczyk :/  (Przeczytany 23287 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

matunio20

• Gość
[Lantra J1] Samochód sporadycznie nie reaguje na kluczyk :/
« Odpowiedź #15 dnia: 29 Czerwiec 2012, 23:43:31 »
w naszej w automacie też jest co takiego czasami, wiec to nie sprzęgło to raczej, myślę ze tu jest jakiś problem z rozrusznikiem, ale, póki kręci, jest dobrze :D

Offline BartBartez

• Giełda
« Odpowiedź #16 dnia: 02 Lipiec 2012, 09:42:49 »
Cytat: "Sylwia"
Sęk w tym, że nie przygasają, nie migają, nic się z kontrolkami nie dzieje.

We wszystkich hyundaiach jakie miałem po przekręceniu kluczyka na "rozruch" kontrolki przygasały (światła również), i dopiero rozrusznik zaczynał kręcić. Dzieje się tak po to aby cały prąd z akumulatora był podawany na rozrusznik, a nie na inne niepotrzebne odbiorniki. Sprawdź czy tak się dzieje gdy auto nie chce odpalić. Jeśli nie przygasają kontrolki oraz światła to wymień stacyjkę.

Offline Timon

• Giełda
« Odpowiedź #17 dnia: 02 Lipiec 2012, 13:41:47 »
BartBartez, nie uważam za dobre rozwiązanie jakiegolwiek problemu wymienianie wszystkiego co może nie działać. Wypadałoby najpierw sprawdzić czy to faktycznie to nie działa. A co do przygasania kontrolek - u mnie bez wciśnięcia sprzęgła nie przygasają ani trochę.

Więc może kluczyk się trochę wyrobił? Spróbuj z zapasowym, prawdopodobnie mniej zużytym. W "Sam naprawiam" od Pony`ego jest rozpiska jak w Ponym sprawdzić stacyjkę. W Lantrze w insntrukcji naprawiania też powinna być. Nie jest to trudne - wymaga kluczyka, miernika elektrycznego i śrubokręta.

yankeshy

• Gość
« Odpowiedź #18 dnia: 18 Lipiec 2012, 09:41:03 »
Ja bym dodatkowo sprawdził akumulator,przede wszystkim jakie daje napięcie i czy w ogóle jest właściwy dla tego auta (może poprzedni właściciel podmienił)....

nightex

• Gość
« Odpowiedź #19 dnia: 31 Lipiec 2012, 14:26:37 »
Miałem identyczny problem (raz kluczyk działał raz nie itd) tylko że w Wagon (J2). Nad aku jest skrzyneczka z przekaźnikami/bezpiecznikami. Jeden się uwalił przerobiłem go na zwykłe bezpieczniki :D i jak dotąd zero problemów. Jak zejdę do auta to zrobię zdjęcie.

matunio20

• Gość
« Odpowiedź #20 dnia: 04 Wrzesień 2012, 22:03:01 »
Cytat: "matunio20"
w naszej w automacie też jest co takiego czasami, wiec to nie sprzęgło to raczej, myślę ze tu jest jakiś problem z rozrusznikiem, ale, póki kręci, jest dobrze :D

I właśnie się skończył rozrusznik :)

Lookas

• Gość
« Odpowiedź #21 dnia: 05 Wrzesień 2012, 21:18:12 »
a masa jest??
i nie piszcie ze skoro cos sie swieci to jest.

shooter3

• Gość
« Odpowiedź #22 dnia: 05 Wrzesień 2012, 21:37:14 »
Mam podobny problem ale jestem pewien ze u mnie szwankuje elektromagnes rozrusznika, wiec to tez może być przyczyna, bo objawy są dokładnie takie same jak u Sylwii

yankeshy

• Gość
« Odpowiedź #23 dnia: 30 Listopad 2014, 23:23:36 »
Witam, u mnie pojawił się podobny problem...wciskam sprzęgło, przekręcam kluczyk i...muszę czekać jakieś 3 sekundy na reakcję rozrusznika...dodatkowo nie działa ogrzewanie tylnej szyby-po włączeniu słychać "kliknięcie" z tyłu, ale kontrolka się nie zapala i szyba nie grzeje, najpierw działało normalnie, potem co 3-ci raz, teraz wcale...podejrzewam że to masa, tylko w którym miejscu? Rozrusznik pół roku po regeneracji, problem mam od 1,5 tygodnia..

Offline kosmos2011

• Giełda
« Odpowiedź #24 dnia: 30 Listopad 2014, 23:37:36 »
Yankeshy to jest temat o problemie z rozrusznikiem w J1. O innych problemach poinformuj nas w osobnych tematach.

Masa podgrzewanie tylnej szyby.

yankeshy

• Gość
« Odpowiedź #25 dnia: 01 Grudzień 2014, 11:22:00 »
A to przepraszam, nie zauważyłem bo pisałem z telefonu, niestety grypa mnie dopadła i muszę leżeć w łóżku, dzięki za info - zobaczę tą masę jak wyzdrowieję...P.S jedno i drugie (odpalanie i szyba) wysiadło równocześnie, czy ta masa może być wspólna dla czujnika sprzęgła?