Forum > Lantra

[Lantra J1] Samochód sporadycznie nie reaguje na kluczyk :/

<< < (4/6) > >>

matunio20:
w naszej w automacie też jest co takiego czasami, wiec to nie sprzęgło to raczej, myślę ze tu jest jakiś problem z rozrusznikiem, ale, póki kręci, jest dobrze :D

BartBartez:

--- Cytat: "Sylwia" ---Sęk w tym, że nie przygasają, nie migają, nic się z kontrolkami nie dzieje.
--- Koniec cytatu ---

We wszystkich hyundaiach jakie miałem po przekręceniu kluczyka na "rozruch" kontrolki przygasały (światła również), i dopiero rozrusznik zaczynał kręcić. Dzieje się tak po to aby cały prąd z akumulatora był podawany na rozrusznik, a nie na inne niepotrzebne odbiorniki. Sprawdź czy tak się dzieje gdy auto nie chce odpalić. Jeśli nie przygasają kontrolki oraz światła to wymień stacyjkę.

Timon:
BartBartez, nie uważam za dobre rozwiązanie jakiegolwiek problemu wymienianie wszystkiego co może nie działać. Wypadałoby najpierw sprawdzić czy to faktycznie to nie działa. A co do przygasania kontrolek - u mnie bez wciśnięcia sprzęgła nie przygasają ani trochę.

Więc może kluczyk się trochę wyrobił? Spróbuj z zapasowym, prawdopodobnie mniej zużytym. W "Sam naprawiam" od Pony`ego jest rozpiska jak w Ponym sprawdzić stacyjkę. W Lantrze w insntrukcji naprawiania też powinna być. Nie jest to trudne - wymaga kluczyka, miernika elektrycznego i śrubokręta.

yankeshy:
Ja bym dodatkowo sprawdził akumulator,przede wszystkim jakie daje napięcie i czy w ogóle jest właściwy dla tego auta (może poprzedni właściciel podmienił)....

nightex:
Miałem identyczny problem (raz kluczyk działał raz nie itd) tylko że w Wagon (J2). Nad aku jest skrzyneczka z przekaźnikami/bezpiecznikami. Jeden się uwalił przerobiłem go na zwykłe bezpieczniki :D i jak dotąd zero problemów. Jak zejdę do auta to zrobię zdjęcie.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej