Forum > Santa Fe SM
[Santa Fe SM] Napęd
cisco:
witam wszystkich. posiadam santa fe z 2002r napędem na przednia oś niestety(2.0 16v dohc). Pytanie czy bardzo skomplikowane będzie przerobienie go na 4wd? czy to się opłaca i czy wogule da sie wykonac taki zabieg w tym aucie? dziękuje i pozdrawiam !!
Arni71:
--- Cytat: "cisco" ---witam wszystkich. posiadam santa fe z 2002r napędem na przednia oś niestety(2.0 16v dohc). Pytanie czy bardzo skomplikowane będzie przerobienie go na 4wd? czy to się opłaca i czy wogule da sie wykonac taki zabieg w tym aucie? dziękuje i pozdrawiam !!
--- Koniec cytatu ---
Ten temat był już poruszany na tym forum - są też tam wnioski i sugestie
volcan:
--- Cytat: "Arni71" ---
Ten temat był już poruszany na tym forum - są też tam wnioski i sugestie
--- Koniec cytatu ---
Krótko ;) Pozostaje chyba poradzić zmianę egzemplarza - bo roboty jest dużo, na nowych częściach przekroczy chyba wartość auta, na używkach jest kłopot, bo nie ma zazwyczaj jak sprawdzić, czy aby kupowane części są sprawne.
Myślę, że gdyby się uprzeć na przekładkę - najlepiej będzie anglika w całości przywieźć i przełożyć do swojego, ewentualnie poszukać jeżdżącego auta po "przygodzie blacharskiej" - typu dachowania jakiegoś itp.
Dawido1000:
Witam ponownie..
Wracam właśnie od oponiarz,który poniósł mi auto do góry i stwierdził, że napęd działa i że napęd na koła jest przenoszony... bo kręcą się wszystkie... ale nadal dla mnie dziwne jest, że w momencie wjazdu w jakiś piasek czy błotko kręcą się tylko przednie... czy jest możliwość taka, że na podniesionym aucie sprzęgło między osiowe bierze i jest ok a w momencie obciążenia nie dołącza tyłu?
Pozdrawiam
felkner:
Nawigacja