Forum > Santa Fe SM

[Santa Fe SM] Napęd

<< < (7/9) > >>

jaclwapl:
volcan, Ja mam TCS i mam wersję sprzed liftu  :-D  co do objawów sprawnego napędu to zgadzam się w 100%.

Mahatma:
Panowie
Podlacze sie do tematu.
Ogladalem dzis SF i niby jest 2005 ale chyba jeszcze przed liftem bo nie ma przycisku LOCK, jest kontrolka 4wdLock ale sie nie swieci. Ma wal ale tera to nie wiem czy on ma 4wd na stale czy nie.[mod]
Link [/mod]
Man numer VIN czy moge to jakos sprawdzic co on ma a czego nie?

stolek6:
W serwisie sprawdzisz po vin. Bylo duzo przejsciowek tzn. stary naped i nowa buda i odwrotnie. Jak nie ma przycisku to ma stary naped. Ale i tak trzeba dobrze sprawdzic czy nie przekladka po dzwonie jakas.

Arni71:

--- Cytat: "volcan" ---
Samochód ze sprawnym napędem (i LSD w tylnym moście) w warunkach słabej przyczepności wręcz wypycha się tyłem - najlepiej czuć to na śliskiej nawierzchni (zimą np.) - dodanie gazu nie powoduje żadnego uślizgu kół - a tył wyraźnie pcha auto do przodu
--- Koniec cytatu ---

To mogę potwierdzić, mam w/w napęd z LSD i faktycznie na śliskiej nawierzchni tył jakby chciał wyprzedzić całość.

Najszybciej było by podjechać do najbliższego oponiarza podniesie  na podnośniku, odpalisz Santka i będziesz widział czy na biegu będą kręciły się wszystkie koła - potwierdzisz przynajmniej czy tylna oś ma jakikolwiek połączenie mechaniczne ze skrzynią biegów a kwestia sprawności tego połączenia to już pole do popisu dla fachowców

volcan:

--- Cytat: "jaclwapl" ---volcan, Ja mam TCS i mam wersję sprzed liftu  
--- Koniec cytatu ---

OK :) Ja mam bieda-wersję z Włoch ;) Skórę dali, klimatronik dali, mnóstwo poduszek, ABS, LSD itp. ale na TCS już poskąpili (jak i na podgrzewanie foteli).

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej