Forum > Santa Fe SM

[Santa Fe SM] Napęd

<< < (4/9) > >>

felkner:

stolek6:
No ciekawe czy auto kolegi ma tcs wogole no i jaki przebieg. Bo sprzeglo poprostu moglo sie zuzyc bo poprzedni wlasciciel np. czesto jezdzil w terenie. A tcs z tego co pamietam w moim poprzednim w blocie jak go zakopalem tez sie nie wlaczal. Kola buksowaly ile gazu dawalem. Tyle ze tyl tez pracowal.

felkner:

Dawido1000:
Jeśli chodzi o TCS to pewnie moje auto w ogóle go nie posiada.Auto ma niby przebieg 130 tys ( piszę niby bo tego to nie zgadniesz) . Co do kontrolki ABS zapala się tak jak pisałem po przejechaniu 30-40 km i to po asfaltowych drogach z normalnymi prędkościami. Sprawdzałem na piasku i auto również kręci przednimi kołami a tył nic zero uślizgu. Wracając jeszcze o kontrolki i stanu opon. Przed zmianą miałem założone cztery takie same opony tej samej marki i bieżniku i również kontrolka się zapalała. W chwili obecnej rozmiar opon jest ten sam. Ktoś kiedyś gdzieś napisał aby sprawdzić olej w sprzęgle  ( chyba) ze po dolaniu czy zmianie napęd się ożywił. Będę musiał od czegoś zacząć. Mam jeszcze pytanie odnośnie tych pierścieni ABS czy idzie je jakoś sprawdzić bez rozbierania aby wiedzieć który jest pęknięty?

stolek6:
Poloz sie pod autem i na piascie zaraz za tarcza hamulca bedzie widac pierscien zebaty jest tam tez czujnik ktory "liczy " te zeby. On tez moze byc walniety zamiast pierscienia np. Sprawdz to na wszystkich kolach. Czujniki te sa wykorzystywane tez przez tcs.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej