Forum > Pony / Excel

Gwint z scoupe

<< < (2/3) > >>

tomek27:

--- Cytat: "matunio20" ---Tomek, Pony to nie Fiat :D
--- Koniec cytatu ---

Wiem, wiem. we fiacie tylko z tylu jest prościej. W rożnych autach montują "psss,psss" wiec i do ponego da się zrobić.

szczuraz, sporo modzi z audi wiec myślę, że z airridem też jest zaznajomiony.

szczuraz:
airride to nie dla mnie ja lubię twardo i niewygodnie  ;-)

Timon dzięki za info zaraz napisze bo strasznie mnie irytuje to podpieranie się lusterkami na zakrętach  :roll:

Maciek:
Amerykańce robią zawieche w kucu na częściach z Toyoty Celici GT-86, ale po szybkim rozeznaniu stwierdzam, że temat dość drogi. Jakkolwiek może komuś przyda się info.

Edit:
Research z Allegro mówi też o wspólnocie amortyzatorów z:
- Hyundai Scoupe
- Mitsubishi Colt I 1.4 GTI
- Mitsubishi Lancer II Wagon
- Mitsubishi Cordia
- Mitsubishi Tredia

Części z tych dwóch ostatnich bardzo często można wyrwać za pół darmo na germańskim eBayu, bo trochę tam tego jeździło, ale duża część chyba nie doczekała swoich pasjonatów i poszła do rozbiórki.

Komplet dedykowanych do Pony'ego Bilsteinów B6 prosto od producenta to na obecną chwilę jakieś 2000 PLN + koszt sprężyn (60/60 chyba spokojnie siądzie na takim setupie i powinno ładnie jeździć).

szczuraz:
dzięki wielkie za dokładne info. Biję się z myślami bo mam w głowie pewien projekt na zimę. Wszystko jak zwykle rozbija się o gotówkę. Audi swoje już pochłonęło teraz chyba czas na kuca ... Jak mnie żona z domu nie pogoni  :shock:  :mrgreen:

Maciek:
Na forum naglebie.pl znalazłem tutorial o gwincie dedykowanym do każdego auta. Z jednej strony trochę druciarstwo, z drugiej trochę nie, bo po zakończeniu roboty całkiem profi to wygląda a i wiele osób na tym lata i nie narzeka. Trzecia sprawa, że robisz ten gwint sam, więc masz możliwość kontrolowania jakości wykonania od rozpoczęcia do zakończenia prac.

Poszukam jeszcze raz tego wątku i podrzucę link, bo całość zamyka się jakoś w 600 PLN chyba i w przeciwieństwie do Bilnsteinów daje możliwość regulowania wysokości.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej