Forum > Accent

[Accent X3] Stacyjka a immobilizer

<< < (3/4) > >>

siala:
Może i nie prawdziwe ale Turek w Niemczech strasznie się upierał.

Oczywiście LEWY ( bez immobilizera - niech będzie) .

Dzięki za poświęcony czas.
I po problemie.

radi91:
Mam pytanie odnośnie samej wymiany stacyjki. Odkręciłem już tą plastikową obudowę, ale nie wiem jak odkręcić dwie górne śruby z obejmy, za pomocą której stacyjka jest przymocowana do kolumny kierowniczej. Te śruby są dziwne, ponieważ z góry są zaokrąglone a od doły nie ma żadnego dojścia.

IgoReCzeK:

--- Cytat: "radi91" ---Te śruby są dziwne, ponieważ z góry są zaokrąglone a od doły nie ma żadnego dojścia.
--- Koniec cytatu ---
One nie są dziwne, oryginalnie mają sześciokątne  łby, które się ukręcają przy ich dociąganiu. Nie pozostaje Ci nic innego, jak obciąć je szlifierką kontową lub brzeszczotem.  :-/ To takie mechaniczne zabezpieczenie przeciwwłamaniowe.  :shock:

radi91:
Myślałem, że szybko pójdzie mi z tą wymianą stacyjki, ale widać się myliłem. Nie pozostaje mi nic innego niż ucinać śruby i dopasować podobne.  :-(
Dziękuje bardzo za pomoc  ;-)

ewand:
Dorób klucz o właściwych wymarach (pewnie jest mocno wytarty ). Jeśli to nie pomoże wówczas weź nieduży przecinak i spróbuj odkręcić stacyjkę.
Jak zdemontujesz stacyjkę moższ przysłać ją wraz z kluczykiem do mnie postaram się ją naprawić.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej