Forum > Getz
[Getz] Kopiowanie/Programowanie kluczyka
keni:
Witam!
Koledzy mam takie pytanie 8-) Posiadam zaprogramowany kluczyk (matkę) oraz drugi kluczyk, który kiedyś (ponoć) rozprogramował jeden Pan, który zajmuje się immobiliserami. Co za tym idzie, drugim kluczykiem nie mogę odpalić auta, ponieważ immo na to nie pozwala. W takim razie mam pytanie, czy jest może jakiś sposób, aby "skopiować" matkę na dziecko? Tak aby można było odpalać autko dowolnym kluczykiem?
Zbyszek:
Z tego co się orientuję to jest taka możliwość. Spróbuj najpierw w jakimś dobrym zakładzie dorabiania kluczy. Dobry zakład da radę. Mogą to też zrobić w ASO. Popytaj.
keni:
Dzięki za odpowiedź! Chciałbym zrobić to samemu, bo może jest jakaś sekwencja akcji, którą należy wykonać aby skopiować kluczyk ;-) Poczekam, poszukam i może się uda. Jeżeli się uda, na pewno nie omieszkam opisać jak to uczynić.
Zbyszek:
Nie zrobisz tego samemu bez odpowiedniego urządzenia, wiedzy i oprogramowania. Nie ma żadnej sekwencji. To Ci gwarantuję. Mało tego Hyundai ma skomplikowany system kodowania i nie każdy zakład daje sobie z tym radę więc dobrze będzie najpierw popytać.
Manveru:
--- Cytat: "Zbyszek" ---Nie zrobisz tego samemu bez odpowiedniego urządzenia, wiedzy i oprogramowania. Nie ma żadnej sekwencji. To Ci gwarantuję. Mało tego Hyundai ma skomplikowany system kodowania i nie każdy zakład daje sobie z tym radę więc dobrze będzie najpierw popytać.
--- Koniec cytatu ---
Kolega ma rację, ten proces z samego założenia idei immobilisera powinien być trudny - im trudniej to zrobić, tym lepiej. W Krakowie na Malborskiej jest fachowiec od otwierania samochodów i kopiowania kluczyków.
Nawigacja
[#] Następna strona