Forum > Lantra

Czy wymienic olej na mineralny

<< < (2/4) > >>

kesser:
Ja mam identyczny silnik z tym samym przebiegiem i problemem. Przy ostatniej zmianie przeszedłem na mineralny i chyba mniej bierze. Nie zauważyłem jakiś większych zmian. Auto mam z 99 roku. Inny mechanik mnie za to skarcił i nawet próbował coś tam pod nosem, że może wrócić do półsyntetyka ale chyba nie warto. Silnik suchy więc według mnie nie żre i tyle jak większość aut. Takie moje skromne zdanie.

kml:
kesser, zmiana oleju na coraz gorszy to nie jest rozwiązanie. Oczywiście wszystko zalezy czy samochód zostaje czy nie ale schodzenie coraz niżej kończy się moto doktorem.

BartBartez:

--- Cytat: "kml" ---schodzenie coraz niżej kończy się moto doktorem
--- Koniec cytatu ---

A później jest jeszcze garść wiórów do oleju, smoła itp. Pewnie można tak ze 2 miliony km zrobić :evil:

szumi:
U mnie sprawa ma się podobnie też 170tys km z tym że w accencie 1,5 silnik bierze 0,5-0,7 na tysiąc i niebardzo wiem co z tym robić na analize spalin może i mógłbym pojechać , ale nie mam katalizatora (niewiem czy to ma jakieś zaczenie) jezdze tez na półsyntetyku, auto moc ma jezdzi super tyle że lubi sobie spalic olej, i niewiem czego to wina.

kml:
BartBartez, w Polsce jest tak, że kazdy ma samochód a nie każdego stać na samochód i takie są tego efekty....

szumi, jak nie pojedziedziesz do mechanika to sie nie dowiesz bez względu na to w ilu tematach znowu napiszesz, że bierze olej i nie wiesz dlaczego :roll:

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej