Forum > Lantra

[Lantra J2] Łożysko pompy wspomagania - rodzaj i sposób wymi

<< < (3/5) > >>

pterodaktyl:
Witam
Nie chcę się wcinać, ale chyba lepiej jakby Twój post znalazł się w dziale How To..

Złośnik:
Nie jest to tutorial w moim stylu więc go tam nie przenoszę. Jest to tylko kilka wskazówek podczas regeneracji pompy....

Złośnik:
Witam. Ostatnio pod maską usłyszałem dziwny dźwięk takiego szurania pompy wspomagania. Świeży pasek. Na zimnym silniku tego nie ma. Na ciepłym słychać szuranie. Takie szybkie : szur szur szur szur szur szur szur. Nie wiem co to. Polałem pasek wodą i ucichło a później znów słychać. Pompę wspomagania napędza koło pompy wody. Pompa wody ma 2 tys. km. Jest nowa. Łożysko pompy wymieniałem jakiś czas temu ale bez luzu C3. Co to może być ? Koło pompy ?

wtom:
łożysko pompy wspomagania terkocze jak traktor jak jest uwalone. więc raczej coś z paskiem masz, chociaż często bywa tak, że jak ruszysz stary to na nowym łożysko pada. miałem tak w starlecie, na starym pasku było wszystko ok., po założeniu nowego padakę z marszu zaliczyła pompa wody. dziwne ale prawdziwe. czasami jak łożysko jest uwalone to jest ułożone i nie daje objawów, jak ruszysz to nie wraca na swoje miejsce i masz taki efekt.

Złośnik:
Mam nowe. Wymiana to 30min. Zrobię, a co.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej