Forum > Lantra

[Lantra J2] Łożysko pompy wspomagania - rodzaj i sposób wymi

(1/5) > >>

Złośnik:
Witam. Reaktywacja tematu ze starego forum gdzie info było ale oczywiście po bojach grudniowych nie ma. Potrzebuję info o typie łożyska/łożysk pompy wspomagania Lantra J2 96rok.
Zrobiłem błąd - czyli kupiłem po awarii nową/używaną pompę i już dogorywa a mogłem uratować starą decydując się na wymianę łożyska.
Cóż - kto wymieniał i jakie to łożysko ?
Pilnie potrzebuję wymienić niestety.

BartBartez:
Nie pamiętam rozmiaru ale to jest standardowe łożysko. Typu 6203 czy coś koło tego. Dostaniesz w motoryzacyjnym bądź sklepie z częściami do pralek itp.
Jeśli nie wyrzuciłeś starej pompy to nie masz problemu.

Złośnik:
No właśnie mam :( Wywaliłem starą bo i na uszczelce przy pokrywie puszczała i na złączce węża ciśnieniowego.
6203 mówisz ??? Pamiętam że do alternatora jedno było standardowe a drugie było jakieś bidne nie rozmiarowe, tylko japońskie podchodziło.
Z rozpiski w katalogu wychodzi na to, ze łożysko jest usadowione na wałku pompy i zasadniczo w hyundaiu nie występuje jako osobna część a jedynie z całym wałkiem.
Jak kolego zdejmowałeś to łożysko z wałka ??? Ściągaczem ???

Występuje też zestaw naprawczy ale - nie ma w nim ujętego łożyska ani wałka jedynie uszczelki i pierścienie przeciwpyłowe oraz uszczelniające.

Czekam na odpowiedź z Fox-Rzeszów czy mogą załatwić:
http://www.fox.rzeszow.pl/ZESTAW-USZCZELNIACZY-POMPY-WSPOMAGANIA%284,967,13436%29.aspx
oraz:
http://www.fox.rzeszow.pl/WALEK-POMPY-OLEJU-UKLADU-WSPOMAGANI%284,967,32625%29.aspx

Koszt jest niemały lecz lepsze to niż nowa pompa za ok. 700zł i stara/nowa pompa która poleci mi znów za ok. pół roku.

BartBartez:

--- Cytat: "Złośnik" ---6203 mówisz
--- Koniec cytatu ---

Nie pamiętam dokładnie ale na pewno jakieś normalne bo wziąłem je z półki ze swojego sklepu, a wynalazków nie mam.

--- Cytat: "Złośnik" ---Jak kolego zdejmowałeś to łożysko z wałka ??? Ściągaczem ???
--- Koniec cytatu ---

Zabij mnie ale nie pamiętam.

--- Cytat: "Złośnik" ---Występuje też zestaw naprawczy
--- Koniec cytatu ---

Kupiłem to w ASO za podobną kwotę.

Złośnik:
Bo bałem się, że łożyska samego się nie wymienia bo w ASO występuje jedynie wałek z nasadzonym łożyskiem i bałem się że nie występuje osobno. A uszczelek normalnie czyli zestawu naprawczego nie ma w fox rzeszów już chyba. A chcę wymienić łożysko bo świerszczy i już powoli zaczyna wyć ale jak już rozkładać to uszczelnienia też trzeba wymienić - koniecznie.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej