Autor Wątek: [Sonata Y3] Przybliżony koszt wymiany sprzęgła ?  (Przeczytany 6325 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

modesty wand

• Gość
[Sonata Y3] Przybliżony koszt wymiany sprzęgła ?
« dnia: 16 Czerwiec 2012, 17:41:02 »
Jaki jest przybliżony koszt wymiany sprzęgła w Y3 2.0 16v?
Może ktoś wymieniał???

edycja tytułu - tekla

KAROL208

• Gość
« Odpowiedź #1 dnia: 17 Czerwiec 2012, 10:16:28 »
Kpl sprzęgło kupisz od ok 300zł a za wymianę różnie biorą od 150 w górę.

szk3

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: 12 Marzec 2013, 15:44:59 »
Zapytam tutaj aby nie tworzyć niepotrzebnie nowego tematu. Jechałem przed chwilą Sonatą wszystko było w porządku, biegi wchodziły, ciut ciężej zawsze tak jak jest zimna (stała od wczoraj rana), przejechałem przez miasto i wszystko było normalnie. Na skrzyżowaniu skręcałem wrzuciłem 2-kę i chciałem jechać dalej  a tu obroty w górę a samochód nie reaguje, obojętnie jaki bieg bym wrzucił po puszczeniu sprzęgła całkowicie samochód stoi i w ogóle nie reaguje. Czy to sprzęgło skończyło żywot? Płyn sprawdzałem jest na poziomie, natomiast od jakiegoś czasu na biegu jałowym po puszczeniu sprzęgła było słychać taki jakby szum po wciśnięciu szum ustawał. Z góry dzięki za odpowiedzi i jeśli trzeba tworzyć nowy temat proszę o przeniesienie.

Dodatkowo przy wrzuceniu biegu i puszczeniu sprzęgła na prędkościomierzu wskazówka się podnosi, np. przy wrzuceniu 5-go biegu licznik pokazuje w granicach 60km/h a auto oczywiście stoi.

KAROL208

• Gość
« Odpowiedź #3 dnia: 13 Marzec 2013, 22:48:38 »
Półoś albo przegub ukręcony. Ew satelity dyferencjału posypały się.