Forum > Pony / Excel

Remont zawieszenia i wymiana rozrządu

<< < (2/5) > >>

szczuraz:
Timon uderz do sklepu Henpo Zaporoska 37 -> www.autojapan.pl Robię u gościa zakupy od paru ładnych lat. Ceny ma na pewno lepsze od inter carsu. Jeżeli chodzi o manele to ma też oryginały od skośnookich w rozsądnych cenach.

Timon:
Rozrząd ogarnięty. Jak to wyszło kwotowo?
Części:
1)pasek wielklinowy 33zł
2)pasek klinowy 21zł
3) kpl. rozrządu 150zł
Robocizna:
1) wymiana rozrządu 350zł
-----------
Razem: 554zł

Efekt? Nie spodziewałem się poczuć różnicy, a jednak odczułem. Wspomaganie, które wg mnie chodziło bez zarzutu działa teraz lepiej. Do tego mniejsze drgania na kierownicy są teraz.

Dzięki Szczuraz. Dziś ogarniałem, bo muszę jeszcze amory wymienić. Zapropnowali mi lepsze ceny niż w warsztacie, oferując amorki Servive Parts. W warsztacie za komplet amorów z odbojami i osłonami firmy Delphi powiedzieli 590zł. Na zaporowskiej za te Servise Partsy + osłony i odboje około 480zł. Znalazłem jeszcze inną opcję - Monroe 220zł/2szt. na przód. Do tego musze ogarnąć osłony+odboje i amorki na tył. Wyjdzie pewnie taniej, a porządniejsza firma z opini internautów i sprzedawców, a co Wy o tym myślicie? Oczywiście wszsytkie wyżej wymienione części nowe, a ceny brutto.

A kwestia odbojów z osłoną to komplet na 1szt wychodzi około 25-30zł.

Ogólnie od starszego datą sprzedawcy usłyszałem, że zbyt wielkiej różnicy między amorami nie odczuję. Wszystkie mają tak samo długą gwarancję - 2 lata, a jak się uszkodzą to prawie pewne jest, że producent powie, że to z powodu uszkodzenia mechanicznego ("dziury"), a tego gwarancja nie obejmuje..

BartBartez:

--- Cytat: "Timon" ---Monroe 220zł/2szt
--- Koniec cytatu ---

Jeśli to z jakiegoś Allegro itp. to omijaj.
Zakładałem klientowi Monroe z Allegro i okazały się nieudolną podróbką. NA amorach nabite Monrce, pudełka jak robione na ksero, a same amory nadawały się na złom.

Timon:
Oferta znaleziona przez allegro, ale to sklep/hurtownia z częściami posiadająca dwie "fizyczne" siedziby we Wrocławiu, a nie osoba prywatna. Z drugiej strony jak sprawdzałem dziś jeszcze w jakiejś innej hurtowni ceny to podobne mieli na amorki Monroe. W tym sklepie w podobnej cenie posiadają również przednie amorki Tokico.

Ogarniałem dziś trochę te ceny i podsumowując komplet amorków + osłon + odbojów w zależności od firmy mogę dostać w takich cenach:
1)Service Parts ~480zł
2)Delphi 590zł
3)Monoroe 670zł

Co byście wybrali?

BartBartez:

--- Cytat: "Timon" ---Co byście wybrali?
--- Koniec cytatu ---

--- Cytat: "Timon" ---2)Delphi 590zł
--- Koniec cytatu ---

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej