Autor Wątek: [Accent LC] Światła do jazdy dziennej  (Przeczytany 5389 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

leszczu19901

• Gość
[Accent LC] Światła do jazdy dziennej
« dnia: 18 Październik 2012, 10:51:17 »
Witam
Otóż niedawno zamontowałem sobie w moim aucie światła do jazdy dziennej (okrągłe). I jest w tym problem, że jedna lampa/led mruga/pomruguje tak jakby były lekkie spadki napięcia i to nie jest wina, że jest słaba zamocowana, czy ledy w środku nie trzymają się lampy, bo pod tym względem jest wszystko ok. Tak dzieje się tylko jak silnik jest rozgrzany, bo jak odpalam zimny silnik to tego mrugania niema, tak samo jak przekręcę stacyjkę tylko na "zapłon" to też lampa normalnie się zachowuje. Dodam, że zasilanie po przekręceniu stacyjki wziąłem od silniczka regulacji lamp. Mierzyłem również ładowanie. Na nie obciążonym silnik ładuje 14.1. W czym może być problem ??

Jokoko

• Gość
« Odpowiedź #1 dnia: 19 Październik 2012, 00:14:41 »
Jak każda osobno podłączyłeś do silniczków pozostaje Ci zmienienie źródła prądu w tej mrugającej może silniczek ma jakieś zwarcie ewentualnie popraw masę. Jak będzie dalej pozostaje raczej reklamacja.

leszczu19901

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: 19 Październik 2012, 17:10:37 »
Nie osobno. W zestawie był przekaźnik i tylko jeden kabelek trzeba było podłączyć do plusa po zapłonie.
Teraz jeszcze zauważyłem, że lampa reaguje na biegi wentylatora dmuchawy. Nie pierwszym biegu słabiej świeci i pomruguje, na drugim to samo, na trzecim trochę mocniej świeci ale mruga, a na czwartym nie mruga i świeci dobrze. Coś mnie kusi aby sprawdzić alternator, może regulator napięcia siada. Co myślicie ??

Bogdanoss

• Gość
« Odpowiedź #3 dnia: 19 Październik 2012, 17:29:15 »
odetnij to od silniczków regulacji, podczep do akumlatoraodpal auto i zobacz jek sie bedzie zachowywać. Jak bedzie si to pociągnij kabel ze skrzynki bezpieczników w przedziale pasażerskim  lub ze stacyjki.

leszczu19901

• Gość
« Odpowiedź #4 dnia: 24 Październik 2012, 13:28:57 »
Chyba znalazłem przyczynę. Podłączyłem ledy bezpośrednio pod plus od aku, odpaliłem autko na ciepłym i nic nie mruga wszystko tak jak należy, czyli problem leży przy połączeniu z zasilaniem od silniczka regulacji lampy. Coś tam nie pasi i teraz skąd indziej wsiąść zasilanie ?? Nie chce ciągnąc kabli aż pod stacyjkę. Myślałem nad kierunkiem, ale czy przypadkiem jak podłącze się tam to ledy nie będą mi mrugać razem z kierunkiem ??

doman76

• Gość
« Odpowiedź #5 dnia: 24 Październik 2012, 18:17:20 »
Pod maską masz całą skrzynkę z bezpiecznikami...  Jak wolisz ze środka to zaślepka jest w okolicach pompy hamulcowej - wystarczy wyjać i przełożyc przewód.