Forum > ix35 EL
[ix35 EL] kamera cofania (lusterko lub nawigacja)
TomiSig:
Witam,
poniżej oznaczenia jakie znajdują się na daszku od radia z ekranem dotykowym:
OF3231 KFI
84741-4W000
> PC+ABS<
i dodatkowo jest naklejka:
84740-4W000TAP
PS: Właśnie prójuję "odpalić" kamerę na transmiterze WIFI :)
dareczekw:
Też próbowałem tej opcji z transmiterem. Niestety brakowało sygnału z wstecznego, który uruchamia podgląd. Na znanym portal widziałem że są takie transmitery z dodatkowym kabelkiem przy chinchu. Myślę że to powinno rozwiązać sprawę. Ja swoją kamerę podłączyłem tradycyjnie kabelkiem (z dodatkowym sterowaniem). Wszystko działa.
belgrano:
Ja mam w lusterku. Rewelacja zero ingerencji, kamerkę wmontowałem zamiast jednego czujnika cofania. Tak że nic nie wierciłem tylko kable przeciągałem. Z przodu kamera pomiędzy grlem. Tylko musiałem zrobić wyłącznik na przód bo cały czas w lusterku świeci się kamera z przodu. Teraz sam ją załączam jak potrzebuję. Polecam, za wszystko zapłaciłem 250zł.
TomiSig:
właśnie największy problem jest przy radiu: żeby uzyskać sygnał z wstecznego na radiu "zmostkowałem" z sygnałem z "video in" ale chyba za niskie napięcie i nie wzbudza.
Po kablu też się nie udało :(
Jeszcze w odwodzie jest sygnał z wstecznego na kostce w lewym przednim słupku - tam gdzie podpina się instalacje lusterka fotochromatycznego. Trochę daleko a i temperatury na zewnątrz nie sprzyjają dłubaniu pod blokiem :D
Nawigacja