Forum > ix35 EL

[ix35 EL] kamera cofania (lusterko lub nawigacja)

<< < (3/7) > >>

szymu:

--- Cytat: "kiepero" ---Demontaż starego radia to chwila, gorzej jest bo nowe radio nie pasuje w stary kokpit :) trzeba przyciąć blaszaną obudowę nowego radia od strony kokpitu.

Ja dostałem to radio za przysłowiową flaszkę od kumpla, który kupił nowego ixa i zamówił do niego dodatkowo zestaw multimedialny.
--- Koniec cytatu ---

A czy mógłbyś wrzucić fotkę kokpitu - z tego co widzę wersja po lifcie ma matowe przyciski poniżej radia, a nasze mają błyszczące i ciekaw jestem jak wygląda połączenie nowego radia i starych przycisków....

piotr_1969:
Kupiłem takie radio od wersji STYLE po Lift na allegro za 80,00. Serwis zamontował ale problem jest z montażem kamery cofania. Serwis z Bydgoszczy zasugerował mi, że do tego radia to tylko oryginalna kamera oraz konieczność wymiany listwy w klapie bagażnika w której zamontowana jest kamera. Do tego przewody i robocizna. Koszt nie do zaakceptowania, za całość z montażem od 1500,00 do 2000,00. Napisz jak koszty Ty poniosłeś, jaką masz kamerę i gdzie montowałeś, jakie przewody są potrzebne i gdzie je kupić. Będę wdzięczny za pomoc. Pozdrawiam. Piotr.

alex007:
szkoda ze mieskasz taki kawalek bo  wciagu dwoch godzin zamontowalbym Ci kamere bez wymiany listwy i podlaczyl do radia z wyswietlaczem

szymu:

--- Cytat: "alex007" ---szkoda ze mieskasz taki kawalek bo  wciagu dwoch godzin zamontowalbym Ci kamere bez wymiany listwy i podlaczyl do radia z wyswietlaczem
--- Koniec cytatu ---

Też mnie interesuje kwestia podłączenia kamery - fabryczna ma chyba kabel zakończony kostką. Wszystkie chińskie z allegro mają chinch'a. Wiesz może na których pinach kostki powinien być puszczony sygnał z kamery?

Robik:
Temat jest interesujacy z powodu teoretycznie akceptowalnych kosztow montazu takiego zestawu. Czy kolega Alex, Kiepero lub inni ktorzy juz maja w ten sposob zamontowana kamerke pokusiliby sie o jakis manual zdjecia lub sugestie jak to zrobic ewentualnie jakies linki do zestawow ktore beda funkcjonowac. Mam na mysli naprowadzenie na rozwiazanie ktore pozwoli laikowi na montaz kamerki radia cos na miare instrukcji montazu tempomatu kilka postow wczesniej. Z gory dziekujemy za blizsze szczegolly.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej