Forum > Lantra
sprężyny czy możliwe, że są do d... a przegląd przechodzi?
kesser:
Witam
temat powraca co jakiś czas ale proszę o opinię za nim wyłożę kasę znowu na to samo.
Moja lantra 99 rok kombi 1,6 przy 135 tys dostała 4 nowe amorki i 2 sprężyny na tył. Ale ciągle jest miękka, buja itd. Teraz auto ma 165 tys i ja różne rzeczy rozumiem ale nie możliwe aby auto przy 2 osobach z przodu przy prędkości 120 - 140km dobijało na nierównościach z tyłu. Pojechałem dziś na diagnostykę i tak na podmuchy wiatru i uciekanie auta diagnosta zalecił geometrię ponieważ luzów nie stwierdził więc nic innego nie wymyślił. Co do dobijania amorki wychodzą ok 60 - 68%, a w hercach komputer podaje 15 czyli ok. Robiłem te sprężyny u kowala z grubszego drutu czy jest możliwe, że komputer pokazuje w normie, a sprężyny są do d...? Tzn. czy np. sprężyny na drgawkach są ok, a jak auto jedzie czy w łukach to szlak trafia bo np. z jakiegoś trefnego drutu robione?
Mogę je wymienić tylko nie chcę ładować 400 czy 800 pln w sprężyny oryginalne jak się okaże, że nic to nie da, chociaż dobijanie tyłu przy pustych siedzeniach i bagażniku to chyba tylko sprężyny(bo nie uwierzę, że fabrycznie tak jest, auto ma być zdolne przewieźć 5 osób, a w tym układzie się nie da)?
Problem jest nawet ze zjeżdżaniem z krawężników czasami przecieram to i owo :-).
e-gen:
Oryginalna sprężyna Hyundaia po wyjęciu powinna mieć wysokość określoną przez producenta; po przekroczeniu wartości minimalne należy ją wymienić; po parametr odsyłam Ciebie na hmaservice.com;
Jeżeli wysokość jest w normie a amorki nowe to nie ma prawa dobijać.
Jeżeli masz sprężyny od kowala to tu bym doszukiwał sie problemów.
valdii:
No tak, kowal jest specem od koni ale raczej nie mechanicznych :-) wątpię że robił sprężyny ze stali z jakiej robi się oryginalne , prędzej znając pomysłowość polskich "fachowców" zahartował drut zbrojeniowy ;-) .Może warto poszukać na Allegro jakieś używane w dobrym stanie za rozsądną kasę. Druga sprawa to jakie założyłeś amory - czy oryginalne czy tanie podróbki.
kesser:
Ten kowal właściwie tylko dorabia sprężyny do aut ale faktycznie mam podejrzenie, że robi to z byle czego.
Amorki mam KYB. Sprężyny zastanawiam się widziałem lesjofors na tył za 157 pln nowe lub Jamex zestaw za niecałe 400 pln. Te Lesjofors niby ok ale nie mają na przód w tym sklepie w którym je znalazłem i nic mi ta firma nie mówi ponoć w Saabach montują.
kml:
kesser, testy z wytrząsarki można sobie w buty wsadzic w kwestii sprawności amorów. Największą różnice czuć po zmienie na nowe. Jezeli masz nowe amory i dobija tył to kup inne spręzyny od jakiegoś producenta, który po sprawdzeniu istnieje gzieś na świecie ;)
Nawigacja
[#] Następna strona