Forum > Lantra

[Lantra J2] Złącze diagnostyczne. Czym pogrzebię w oprogramo

(1/2) > >>

czarodziej_1979:
Witajcie mam pytanie posiadam Lantrę 96r 1,6 90KM G4RS078322  kombi szukałem  złącza diagnostycznego na OBD2 lub ETM bo chciałbym podnieść jej moc przynajmniej do tej co mają silniki 1,6 114KM . Proszę o pomoc w w/w tematach pozdrawiam

waldi678:
aby podnieść moc do 114KM potrzeba kompa od takiego silnika , i inne wtryski są , kiedyś czytałem na tym forum bo sam chciałem tak zrobić , ale już mi się odwidziało . aha jeszcze ściągnąc dławik przy przepustnicy powietrza. jakbyś był zainteresowany to wszystkie potrzebne części mam .znalazłem mechanizm wycieraczek , prysnołem WD40 i jutro sprawdzę czy lekko chodzi.

czarodziej_1979:
Dzięki za pomoc z tą mocą też czytałem o dławiku i o wtryskach , a wiesz czy moja lalka ma złącze diagnostyczne bo szukałęm w środku w skrzynecce z bezpiecznikami na opisie jej że niby powinno być na samym dole ale tam tylko są zapasowe bezpieczniki .Bo logicznie myśląc to jak ma komputer sterujący silnikiem to powinien mieć w/w złącze a co do mechanizmu jak masz do sprzedania do podaj cenę

waldi678:
HEJ. złącze diagnostyczne jest na dole ale nie na słupku tylko koło rączki odmykającej komorę silnika , trzeba głeboko zanurkować i od spodu widać na desce rozdzielczej. samo podłączenie do kompa n ic ci nieda, z tego co pisali na forum to całkowiciei naczej pracują wtryski i trzeba zmieniać oprogramowanie ( chyba fachowo nazywa się to mapowanie , ale niejestem pewwien), a co do mechanizmy dzisjaj go trochę rozruszałem i jeszcze raz zalałem WD40, zobaczymy jutro.

czarodziej_1979:
Dziś poszukam tam gdzie pisałeś a wiesz może jaką wtyczkę muszę kupić  ELM 327 czy OBD2 bo oprogramowanie mam .W firmach tuningowych co sprzedają takie gadżety to niema akurat modelu mojej lalki

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej