Forum > Accent
[Accent LC] Nie odpala po długim postoju
wuju79:
Witam wszystkich ,dzisiaj rano wsiadam do hultaja probuję go odpalić a tu nic...Nigdy nie bylo z tym klopotów ,po 2 min kręcenia zapalil ,normalnie jeżdzi.Po pracy ten sam kłopot nie odpala po paru minutach złapał.Czyzby pompa?paliwo się cofa?sam nie wiem.Kłopot występuje po długim postoju.Jakieś sugestie???
ceceros:
Sprawdz czy jest iskra, potem przy przekręcaniu kluczyka w pozycję zapłon sprawdz czy pompa pracuje. Spróbuj pare razy przekrecic w pozycje zapłon i poczekac, az pompa przestanie pracowac i tak kilka razy potem odpalić. Wtedy będziesz wiedział czym się zająć i przypatrzyć. Potem sprawdz czy paliwo jest pompowane.. pompe masz pod tylną kanapą sprawdz czy tam wszystko jest okej. Tylna kanapa od strony pasażera.
Zbyszek:
Sprawdź czy po przekręceniu kluczyka świeci się kontrolka immobilisera.
matunio20:
pod kanapą są tylko kostki do pompy, nie ma do niej dostępu od góry. trzeba wyjać bak, wtedy jest do niej dostęp. przynajmniej w lalce. mówię to czysto informacyjnie, zeby nie było zdziwienia jak by co :) bo u nas po podniesieniu kanapy nie było dostepu do pompy.
wuju79:
Zaczynam od pompy.Musiałem kupić używkę na allegro.We Wrocławiu nowej nie ma w handlu(zamiennik)Szok!Byłem focie a tam gość sprawdził w boschu i nie było ani jednej na terenie PL.Zobaczymy czy to pompa ,używka kompletna z pływakiem 130zł.Ach Iskra jest na wszystkich garach.Ma kto pomysł jak sprawdzić ciśnienie pompy w warunkach garażowych?Pozdrawiam
Nawigacja
[#] Następna strona