Forum > i30 FD

Miganie wyświetlacza licznika

<< < (11/14) > >>

marcinq26:
Winą mrugającego wyświetlacza środkowego są diody led, które są niskiej jakości.
Jest ich 12 sztuk.
Co prawda miałem znajomego co przyjechał mi z takim licznikiem .
Wymieniłem wszystkie ledy na kolor pomarańczowy bo tylko takie znalazłem ( ledy ze starych liczników z Forda).
Teraz nic nie mruga, równomiernie świeci itp.
Tylko robiłem to na szybko i nie zdążyłem zrobić pomiarów jakiej wartości Ledy tam są.
Ale jak bede mial nastepnym razem taki licznik zrobie pomiary i podam co kupowac i gdzie.
Pozdrawiam

Michał:
Było by super + instrukcja jak to powymieniac:) .  Bo u mnie niestety ten problem też występuje. ... Ale nie zawsze co ciekawe. ...czasem miga, czasem nie. ... najczęściej na zimnym silniku- takie mam wrazenie

bobekos:
Witam czy ktoś wymieniał licznik? Ja doszedłem do wniosku że trzeba go wymienić na inny tylko na allegro jest tyle wersji że nie wiem co wybrać? Ktoś doradzi lub zna temat...
Mam człowieka który zmieni stan licznika tylko muszę go zakupić.

janusz48:

--- Cytat: "Michał" ---Było by super + instrukcja jak to powymieniac:) .  Bo u mnie niestety ten problem też występuje. ... Ale nie zawsze co ciekawe. ...czasem miga, czasem nie. ... najczęściej na zimnym silniku- takie mam wrazenie
--- Koniec cytatu ---

Ja oddałem swój zestaw do elektronika aby wymienił diody na kolor czerwony.Oczywiście na diody nowe dobrej jakości.Co sadzisz o tym kolorze? Będzie O.K.

[ Dodano: 2019-06-20, 13:32 ]
marcinq26, Witaj.Cyt."Winą mrugającego wyświetlacza środkowego są diody led, które są niskiej jakości.
Jest ich 12 sztuk.
Co prawda miałem znajomego co przyjechał mi z takim licznikiem .
Wymieniłem wszystkie ledy na kolor pomarańczowy bo tylko takie znalazłem ( ledy ze starych liczników z Forda).
Teraz nic nie mruga, równomiernie świeci itp.
Tylko robiłem to na szybko i nie zdążyłem zrobić pomiarów jakiej wartości Ledy tam są.
Ale jak bede mial nastepnym razem taki licznik zrobie pomiary i podam co kupowac i gdzie.".
Ja oddałem swój zestaw do elektronika aby wymienił diody na kolor czerwony.Oczywiście na diody nowe dobrej jakości.Co sadzisz o tym kolorze? Będzie O.K.

ls29:

--- Cytat: "Michał" ---Było by super + instrukcja jak to powymieniac:) .  Bo u mnie niestety ten problem też występuje. ... Ale nie zawsze co ciekawe. ...czasem miga, czasem nie. ... najczęściej na zimnym silniku- takie mam wrazenie
--- Koniec cytatu ---

Właśnie jestem po wymianie tych diodek pod lcd.
Jeżeli chcesz to mogę podesłać tutorial(bo mam zdjęcia).Diody wymontowałem z zegarów anglika.Wystarczy śrubokręt gwiazdkowy,płaski i dobra lutownica do precyzyjnego lutowania.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej