Forum > i30 FD

Miganie wyświetlacza licznika

<< < (3/14) > >>

piobel:
Możesz przybliżyć miejsce tej kostki (zielony) i czy łatwo się do niej dostać.
U mnie problem się pojawił 3 lata temu na 3-4 dni, później spokój przez kolejne 4 lata. Teraz problem powrócił z tym, że pojawia się losowo i znika na kilka dni. W związku z tym podejrzewam złącze a nie sam wyświetlacz. Super serwis wycenił mi naprawę na 3700 zł - oczywiście wymiana kompletnego zestawu :-)

--- Cytat: "ZiebaMMCars" ---Witam

Kilka razy spotkaliśmy sie z takim problemem, w pierwszym przypadku był to zaśniedziały (zielony) styk w kostce głównej zestawu wskaźników, za drugim razem uszkodzenie wewnętrzne zestawu.

W obu przypadkach, jeżeli problem sie ponawia przysługuje wam wymiana na zestawu wskaźników gwaracji
--- Koniec cytatu ---

rico75:
Witam,ja przy swoim i30 miałem to samo po 6-iu latach użytkowania auta,w serwisie stwierdzili że trzeba wymienić licznik koszt 3700zł moje auto jest z 2009r a dowiedziałem się że była akcja serwisowa na te liczniki ale w modelach z 2010r więc ja się nie załapałem więc kupiłem używany za 100zł plus 150zł za przekładkę z ustawieniem przebiegu takiego jak miałem w poprzednim liczniku i teraz jest ok.

piobel:
OK. Ale chciałbym dostać się do złącz i sprawdzić styki. Jak mam się tam dostać? Jakiś manual? Zdjęcie? Itp.
Serwis powiedział, że 30 minut roboty, więc nie musi być trudne.

jagcygan:

--- Cytuj ---
--- Koniec cytatu ---

A jescze ta akcja trwa na modele z 2010? Jeśli tak, czy tylko na auta kupione w Polsce czy sprowadzone też?
Mam ten sam problem ale powiem szczerze sporadycznie i nie jest aż tak uciążliwy. Auto jest właśnie z 2010 roku i ma 149 tys już "nakulane"  :-)

fenek:
A ta akcja obowiązywała tylko auta będące na gwarancji czy wszystkie z taką przypadłością?

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej