Autor Wątek: [ix35 EL] Siedzisko fotela kierowcy  (Przeczytany 69456 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

klemens

• Gość
[ix35 EL] Siedzisko fotela kierowcy
« Odpowiedź #75 dnia: 12 Lipiec 2014, 13:10:10 »
A u mnie kilka miesięcy po wymianie i znów się kruszy. Mniej niż poprzednio ale jednak. Na razie nie interweniuję. Gwarancji jeszcze kawał, nie chce mi się marnować pół dnia w serwisie a poza tym czekam, aż ten problem zostanie rozwiązany. Wymiana gównianej gąbki na taką samą, rozwiązaniem problemu na pewno nie jest.

krolik

• Gość
« Odpowiedź #76 dnia: 17 Lipiec 2014, 20:34:03 »
Wymienili i u mnie. Większym problemem było wrzynanie się plastiku (ten który widać po otwarciu drzwi) w skórę i zrobienie w niej dziury. W fotelu pasażera powoli robił się ten sam problem, więc włożyłem kawałek materiału (pomiędzy siedzisko a plastik). Teraz plastik nie dotyka siedziska.
Nowa gąbka jest zdecydowanie sztywniejsza od starej.

Offline jacek2

• Giełda
« Odpowiedź #77 dnia: 18 Lipiec 2014, 09:10:16 »
U mnie też tak było po wymianie że była sztywniejsza. teraz dupa ją rozgniotła i jest ok. Ale kruszy się troszkę. Dałem sobie spokój widząc podczas wymiany gąbki w serwisie jak mało znaczący jest ten uszczerbek kruszenia. Podejrzewam że za 10 lat może jak będę sprzedawał swojego hyuika to to kruszenie nie wpłynie znacząco na ubytek fotela kierowcy.... :mrgreen:  :mrgreen:

lukaszK

• Gość
« Odpowiedź #78 dnia: 28 Lipiec 2014, 23:37:05 »
Ja ostatnio konsultowałem w serwisie wymianę tej gąbki gdyż już raz ją wymieniałem i nadal się kruszy. Okazało się, że teraz dodają na ten ostry stelaż jakieś zabezpieczenie. Wymienię jeszcze raz i zobaczymy.

Offline kaszt

• HKP
  • **
« Odpowiedź #79 dnia: 03 Sierpień 2014, 01:39:37 »
Po 10000 pojechałem do serwisu KATOWICE powiedziałem że chyba mam mysz w samochodzie bo kruszy się gąbka mojego siedzenia . zapytali czy mam czasu 1,5 godz.i wymienili, plus opaskę napinającą .

Offline jacek2

• Giełda
« Odpowiedź #80 dnia: 04 Sierpień 2014, 12:23:43 »
U mnie też wymieniali swego czasu ta gąbkę i też się kruszy. Ale o nakładce nic nie wiem, a byłem przy zakładaniu nowej osobiście..

Offline malarz

• Giełda
« Odpowiedź #81 dnia: 18 Wrzesień 2014, 04:50:17 »
no mnie tez dopadło. Wczoraj dostali zamówina gąbke i dzisiaj ją będą wymieniać.

kiepero

• Gość
« Odpowiedź #82 dnia: 18 Wrzesień 2014, 20:48:21 »
Ja mam wymianę dwóch gąbek z przodu, obicie fotela kierowcy - popękało :)

Offline malarz

• Giełda
« Odpowiedź #83 dnia: 19 Wrzesień 2014, 05:33:39 »
Też znależli pekniecie poszycia fotela. Samochod odbieram dzisiaj.
edycja:
Odebrałem. Fotel jak nowy.

kiepero

• Gość
« Odpowiedź #84 dnia: 21 Wrzesień 2014, 12:10:07 »
Fotele po naprawie wydają się jak by sztywniejsze,  podobno pianki są inne i mają już się nie kruszyc.

bodo

• Gość
« Odpowiedź #85 dnia: 19 Wrzesień 2016, 10:17:55 »
Czy po gwarancji jako rękojmi zrobią ta naprawę w serwisie a może ktoś robił to odpłatnie jaki jest koszt wymiany tej niszczesnej gabki

[ Dodano: 2016-10-09, 19:01 ]
Też mnie ten temat bardzo interesuje zamierzam wymienic i usprawnic siedzenie kierowcy tak by sie juz nie strugało

Offline belgrano

• Giełda
« Odpowiedź #86 dnia: 06 Kwiecień 2017, 17:18:32 »
Użytkownicy. Ręce opadają rok temu wszyto mi na siedzisko od strony drzwi skórę bo była spękana i już jest od nowa. Co z tym fotelem? Mam podłożone gąbki więc to nie od wewnątrz. Ona po prostu pęka od wsiadania i siedzenia bo jest podniesiona  się ugina. Czy u was też tak jest? Znów tapicer sie kłania?

Offline andrea365

• HKP
  • **
« Odpowiedź #87 dnia: 20 Kwiecień 2017, 19:09:36 »
Witam wszystkich,mam taki sam problem z pękającą eko-skórą na siedzeniu.Zastanawiam się czy pasują siedzenia z innych modeli Hyundaia, np skórzane z Tucsona. Szczególnie przód bo tył na pewno trzeba przerobić u tapicera.Taki kpl. można dostać już od kilkuset zł. :-/

Offline jacek2

• Giełda
« Odpowiedź #88 dnia: 24 Kwiecień 2017, 11:15:38 »
Mam to samo z siedziskiem. Na gwarancji było wymieniane, teraz znowu pęka ta niby eko skóra. Auto jest z 2010r. Czyli znowu wydatek.....

Offline Zibi

• Giełda
« Odpowiedź #89 dnia: 06 Maj 2017, 21:23:31 »
Dołączam do tematu pękniętej ekoskóry. Auto już kilka tygodni po gwarancji. Pęknięta ekoskóra na siedzeniu kierowcy, od strony drzwi, czyli ewidentnie zniszczona przy wsiadaniu. Za ile i gdzie można to naprawić?