Autor Wątek: [ix35 EL] Siedzisko fotela kierowcy  (Przeczytany 69495 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

koszak

• Gość
[ix35 EL] Siedzisko fotela kierowcy
« Odpowiedź #60 dnia: 30 Listopad 2013, 21:59:30 »
OK, dzięki bardzo, poruszę ten temat w ASO przy najbliższej okazji.

Offline Zibi

• Giełda
« Odpowiedź #61 dnia: 01 Grudzień 2013, 10:12:22 »
Cytat: "Azool"
Ale faktycznie po wymianie siedzisko i boki są zdecydowanie twardsze.

Dziwiłbym sie, gdyby było tak samo miękko, gdyż świadczyłoby to o tym, że wstawili jakieś wysłużone siedzenie. To chyba normalne, że nowa gąbka jest twardsza, od tej na której woziliście swoje 4 litery przez ostatnie 2 lata.

klemens

• Gość
« Odpowiedź #62 dnia: 01 Grudzień 2013, 11:20:03 »
Nie, nie. To nie to. Gąbka jest wyraźnie twardsza niż ta stara. Na razie odczuwam dyskomfort (za twarde i za bardzo odstające boki a środek jakby nawet miększy). Może mam za wielką doopę.
Takiego dyskomfortu nie było po kupieniu auta. Obok mam fotel pasażera - można porównać (praktycznie nieużywany) i na nim jest po staremu (bardziej miękko ale równo).

grzegon

• Gość
« Odpowiedź #63 dnia: 02 Grudzień 2013, 18:33:56 »
Jeśli chodzi o siedzisko pasażera, to nie zauważyłem kruszącej się gąbki, ale na tym fotelu "cztery litery" siedzą może z 10 razy w miesiącu przez jakieś dwa kilometry.

Robert

• Gość
« Odpowiedź #64 dnia: 04 Grudzień 2013, 17:55:32 »
Krusza sie oba .Ta sama konstrukcja to samo hvjowe wykonanie.Dwa razy wymieniane czekam na przeglad w marcu  Maja cos zmienic.Skora na kierownicy sie złuszczyła tez maja wymienic.Wkvrwia mnie juz to siedzenie.Kicha i tyle.Teraz to wylecial taki kawalek 10x15 cm.Utkali jakies dziadostwo.Bede musiał cos z tym zrobic Siedze jak kretyn w serwisie i po jakims czasie to samo.Porazka

Offline jacek2

• Giełda
« Odpowiedź #65 dnia: 05 Grudzień 2013, 07:58:51 »
10x15 cm???? taki kawałek to tragedia. Przecież po wypadnięciu czegoś takiego to się siedzieć na d..ie nie da.. :mrgreen:

Robert

• Gość
« Odpowiedź #66 dnia: 05 Grudzień 2013, 18:26:56 »
Taa ale to szerokosc i długosc.Grubosc tego to ok 0,5 cm.Widocznie to siedzenie sklada sie z warstw cienkiej gabki.Siedzenie porazka.Ten plastik z boku siedzenia ma zabki jak brzeszczot.Podłozyłem filc.W marcu mam przeglad.Doczekam i zrobie rozpierduche.Samochód Ok ta klapa trzeszczaca wkvrwia ale i tak jestem na tak.Komputer klamie nie moge zrozumiec tego ze bak ma tyle pojemnosci komp wskazuje inny zasieg srednie spalanie jest inne nic sie nie zgadza ale to tylko bajer niepotrzebny Przestałem zwracac uwage.Siedzenie kicha i tyle.

mada

• Gość
« Odpowiedź #67 dnia: 30 Grudzień 2013, 16:10:41 »
Wymiana gąbki w fotelu kierowcy ( w ramach gwarancji).

Offline lukasz.zst

• Giełda
« Odpowiedź #68 dnia: 01 Styczeń 2014, 21:39:17 »
Ja miałem to samo pierwszy raz wymieniano mi cale siedzisko , za drugim razem cały fotel a za trzecim razem sam wymieniłem u tapicera za 150zł i jest dużo lepiej

mccrash

• Gość
« Odpowiedź #69 dnia: 27 Styczeń 2014, 15:16:33 »
Właśnie jestem w ASO na wymianie poszycia fotela kierowcy, przy okazji wymieniona ma być gąbka. Poszycie zaczęło pękać z boku nad lewarkiem podnośnika - podobno w konstrukcji jest jakiś ostry, nieosłonięty element który nacina (na to podobno jest teraz nakładka z tworzywa. Jak będzie po - zobaczymy...

klemens

• Gość
« Odpowiedź #70 dnia: 27 Styczeń 2014, 19:33:27 »
U mnie przy wymianie gąbki serwis nic nie wiedział o żadnych nakładkach. Zobaczymy... najwyżej wymienią jeszcze raz.

krzpop

• Gość
« Odpowiedź #71 dnia: 27 Styczeń 2014, 20:30:25 »
Trzy miesiąc temu wymienili gąbkę i znów się kruszy. Jak się zrobi cieplej jadę znów ich męczyć.

Offline Slay75

• Giełda
« Odpowiedź #72 dnia: 11 Lipiec 2014, 09:08:40 »
Tak wygląda u mnie krusząca się pianka w siedzisku kierowcy. Pianka już raz była wymieniana, ale to na niewiele pomaga, bo problemem jest konstrukcja fotela, a nie pianka. Fotel wymontowałem dlatego, że przy kolejnym przeglądzie zwróciłem im kolejny raz uwagę na nie schowany kabel od podgrzewania fotela pod tapicerką. Niestety mieli w nosie moja uwagę, więc zrobiłem to sam :-D

Offline jacek2

• Giełda
« Odpowiedź #73 dnia: 11 Lipiec 2014, 12:34:25 »
U mnie też występuje ponowne sypanie się gąbki. Ale mam to gdzieś...... miło jednak że pokazałeś to na zdjęciach jak to wygląda. W wolnej chwili też to rozbebeszę i zastanowię się co z tym zrobić... :mrgreen:

cruel

• Gość
« Odpowiedź #74 dnia: 11 Lipiec 2014, 18:51:52 »
U nas była wymieniona gąbka, bo było trochę okruszków, tyle co nic w zasadzie. Ale skoro serwis nie protestował i wymienił to wymienił.
Od tamtej pory zero okruszków, nawet najmniejszego.