Forum > ix35 EL

[ix35 EL] Siedzisko fotela kierowcy

<< < (12/19) > >>

koszak:
Czy każde ASO wymieni te gąbki bez problemu - u mnie nie zauważyłem kruszenia się tej gąbki, ale chciałbym wymienić na wygodniejszą.

klemens:
No właśnie. U mnie kruszyło się tylko siedzisko kierowcy. Jak załatwialiście wymianę wszystkich siedzeń (włącznie z oparciami) ?

B.Wojcieszak:
W moim przypadku kruszyła się zarówno gąbka kierowcy jak i pasażera w równym stopniu. Z oparciami to wspomniałem w serwisie, że jak się mocniej oprę to czuję jakby jakaś blaszka przeskakiwała (myślę, że ta blaszka jest jakoś zależna od wajhy do odcinka lędźwiowego). Czuję różnicę w oparciach, ale nie wiem czy gąbka w oparciu ostatecznie jest też wymieniona czy stara zachowana.

Myślę, że ten problem jest tak powszechny, że każdy serwis to powinien przyjąć. W Bydgoszczy próbowałem ten temat popchnąć w serwisie i przeszło telefonicznie. Ostatecznie zrobiłem to we Wrocławiu, gdzie akurat inny ix35 miał wymienianą gąbkę. Na tyle to powszechne jest, że w książeczce serwisowej wpisali mi zlecenie serwisowe i przebieg od jeszcze innego ix35 któremu wymieniali gąbkę.

Wystarczy podjechać do serwisu. Jak ktoś powie, że nie umiecie siadać i nie przyjmię na serwis to lewy sierpowy od razu.

klemens:
U mnie też nie było żadnych problemów (serwis Piotrków - w ogóle ostatnio baaardzo się poprawił). Przez telefon przyjęto zlecenie. Siedziska pasażera nie zgłaszałem. 99% czasu jeżdżę sam, więc tamten fotel nie zniszczy się nawet za 50 lat.

Azool:
Ja przy okazji wymiany gąbki zasugerowałem, żeby wymienili od razu obie, ale pan mi powiedział, że nie zdarzyło im się jeszcze aby w fotelu pasażera się gąbka kruszyła. Zapewne ściema. Tak czy siak nie wymienili. Ale faktycznie po wymianie siedzisko i boki są zdecydowanie twardsze.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej