Forum > ix35 EL

[ix35 EL] Siedzisko fotela kierowcy

<< < (11/19) > >>

klemens:
Mam pytanko. Wczoraj wymieniono mi gąbkę w siedzisku kierownika i nowa gąbka ma bardzo wystające i twarde boki. Zwłaszcza lewy. Właściwie siedzę oparty na zewnętrznych bokach ud. Czy ktoś po wymianie gąbki też zaobserwował coś takiego, czy u mnie coś nie tak zamontowali?

jacek2:
Tak bedzie na początku. U mnie nie dość że na początku było twardo, to ta niby skóra była jeszcze bardzo nie równo powypychana. Ale teraz po kilku m-cach wszystko zaczyna wyglądać normalnie... :mrgreen:

klemens:
U mnie twarde są boki. Natomiast środek jest jakby miększy niż był. Niezbyt mi to odpowiada ale pojeździmy, posiedzimy, zobaczymy...

grzegon:
Kilka tygodni temu na gwarancji wymieniłem gąbkę siedziska i plecy (plastik) przedniego siedzenia pasażera (nie trzymały zaczepy). Muszę przyznać, że serwis w Zaczerniu k/Rzeszowa załatwił to szybko i bezboleśnie. Naprawili mi też skrzypiący podłokietnik.
Ps. Nie zauważyłem różnicy w twardości i kształcie siedziska, ale to może dlatego, że stare nie było bardzo „wysiedziane”.

B.Wojcieszak:
Im twardsze - tym lepsze, wygodniejsze i bardziej komfortowe. Sprzed wymiany gąbki miały komfort fiata punto. Te skrzydła pierwotnie w środku prawie puste, pomiędzy materiałem a gąbka metry sześcienne powietrza, no masakra. Przecież o to chodzi, żeby były twarde, kubełkowe i wygodne.

Zawsze miałem wrażenie, że fotele były tandetne i obniżały wartość auta. Teraz to się zmieniło. Autentycznie, po wymianie gąbek trasa 600km jednorazowo jest zdecydowanie bardziej komfortowa.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej