Forum > ix35 EL

[ix35 EL] Siedzisko fotela kierowcy

<< < (10/19) > >>

klemens:
Może ten niechroniony kawałek blachy (co przeciął skórę u ftomasa) odsłonił się po wykruszeniu gąbki, właśnie. U mnie zjawisko wykruszania ma miejsce w formie minimalnej - z lewej strony fotela pojawia się czasem kilka (dosłownie) okruszków gąbki. Nie zwróciłbym nawet na to uwagi, gdyby nie temat na forum. Jednak po 2 latach w rejonie wajchy od podnoszenia pojawiła się jakaś taka pustka. Wygnieciona albo wykruszona. Zobaczymy. mam na to jeszcze 3 lata (chyba).
Natomiast z opadaniem oparcia nie mam problemów. Co do opadania fotela, to nie wiem. U mnie jest i tak w najniższym położeniu.
Aha, moje wymiary statystycznego Polaka - patrz: ftomas  :-D

ftomas:

--- Cytat: "Gringo" ---Użytkownicy ix35,
przez zupełny przypadek zauważyłem w moim aucie dziwną rzecz.
Mianowicie z lewej strony siedziska kierowcy, mniej więcej na wysokości styku z oparciem mam "dziurę" - kruszy się gąbka.

Moja prośba/pytanie - sprawdźcie, czy też tak macie?
 :shock:
--- Koniec cytatu ---

To dokładnie to miejsce i przypadłość o którym pisałem dwa posty w górę , podlega to gwarancyjnej wymianie poszycia fotela z jednoczesną wymianą gąbki tak żeby w pełni osłaniała ona przyczynę nacięcia skóry czyli nieszczęsną blachę . Proszę się nie martwić po wymianie że nowa ,,skóra ,,dziwnie leży, u mnie się ,,wyprasowała,, czyt. ,,ułożyła,, pod 4 listerami .

[ Dodano: 2013-11-17, 13:55 ]

--- Cytat: "klemens" ---
Natomiast z opadaniem oparcia nie mam problemów. Co do opadania fotela, to nie wiem. U mnie jest i tak w najniższym położeniu.
Aha, moje wymiary statystycznego Polaka - patrz: ftomas  :-D
--- Koniec cytatu ---

Opadający fotel jest powszechnie znany , natomiast tak jak postarałem się to dokładnie opisać mnie opada ale OPARCIE pleców do tyłu , nie siedzisko ;), proszę o opinie statystycznych rodaków .

mada:
Gdy byłem w serwisie ostatnio  to przy okazji wymiany zardzewiałych  śrub                 " rzuciłem" im temat fotela , jakie było moje zaskoczenie gdy obsługa na koniec poinformowała mnie  że mam fotel do wymiany.?!?

ftomas:

--- Cytat: "mada" ---Gdy byłem w serwisie ostatnio  to przy okazji wymiany zardzewiałych  śrub                 " rzuciłem" im temat fotela , jakie było moje zaskoczenie gdy obsługa na koniec poinformowała mnie  że mam fotel do wymiany.?!?
--- Koniec cytatu ---

Napisz nam jakiej przypadłości dotyczył ten ,,temat fotela,, który zakwalifikowali do wymiany .

mada:
Przypadkiem zobaczyłem malutkie okruszki gąbki podczas sprzątania auta . Dzięki koledze  "Gringo" który mnie "zainspirował" zaszczepiłem tym tematem serwis.
Efekt przeszedł moje najśmielsze oczekiwania?
Z drugiej strony  to już męczące z każdą "pierdołą" jeździć do nich jakby nie mogli jakiejś kampanii naprawczej zrobić i te wszystkie usterki pousuwać za jednym zamachem!

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej